Vad är en e-postadress: En kort guide genom mailens digitala värld

E-post
Advanced
25 e-postkonton
12 månader
0 kr/mån

därefter 39 kr/mån
Installation0 kr

Vad är en e-postadress

Att ordna med en professionell digital brevlåda för dig själv eller ditt företag behöver inte vara så krångligt som det först kan låta. Vi på STRATO finns till för att lösa alla sorters problem på ämnet och i denna text reder vi ut några av de vanligaste frågorna kring vad en egen mailadress med domän betyder, vad en e-postadress är samt hur det hela hänger ihop.

Din egna mailadress

En personlig e-postadress är en oumbärlig del av kommunikationen i dagens samhälle. Det är med denna du kan skicka och få brev till din digitala brevlåda. Tar du det steget längre och skaffar dig en helt egen e-postdomän så ger det en professionell touch till verksamheten, samt hjälper till att etablera en stark online-närvaro. Men vad är egentligen kostnaden för en egen mailadress? Kan man använda tecken som å, ä och ö? Och hur går man tillväga för att skaffa en mail med egen domän? Fortsätt läsa för att få svar på alla dina frågor.

Mail med egen domän

E-post står som bekant för “elektronisk post”, och precis som med traditionell post, så måste man ha rätt adress för att nå rätt person. Du behöver alltså veta både användarnamn och domän. Användarnamnet är det som står före @-tecknet i adressen och domännamnet kommer efter @-tecknet. Det fungerar som en identifierare för e-posttjänsteleverantören eller organisationen som hanterar e-postmeddelandena. Genom att skaffa dig en egen e-postdomän kan du skapa en personlig, anpassad e-postadress som speglar ditt varumärke eller din identitet. Till exempel: anne@företagsnamn.se eller kalle@medelsvensson.se. Visste du att det ingår en domän i våra e-postpaket? Smidigt och enkelt!

En egen mailadress – allt från specialtecken till kostnader

En vanlig fråga många har är om det är möjligt att använda specialtecken som å, ä och ö i en e-postadress. Svaret är att det kan variera beroende på e-posttjänsteleverantören eller domänens konfiguration. Generellt sett tillåter dock de flesta moderna e-posttjänster användning av sådana tecken i e-postadresser. För att vara säker på vad som tillåts rekommenderas det att kontakta den specifika leverantören eller registreringsfirman för att få mer information om deras teckenpolicy. Vi erbjuder flertalet domäner som tillåter dessa tecken. Du kan söka själv efter lediga domännamn genom vårt verktyg.

När det gäller kostnaden för en egen mailadress varierar det generellt sett beroende på vilken leverantör eller registreringsfirma för domännamnet du väljer. Priset varierar baserat på olika faktorer, inklusive vilken typ av domän du väljer, om det är en generisk toppdomän (gTLD) som .com eller en landskodstoppdomän (ccTLD) som .se. Hos oss på STRATO kan du köpa ett e-postdomän-paket för så lite som 10/kr i månaden i upp till 12 månader! Vi erbjuder ett stort utbud av domäner och flertalet paket för att hjälpa dig komma igång.

Om du är intresserad av att skaffa en e-postdomän via STRATO, så kan du utforska alla våra olika e-postdomän-paket och erbjudanden. Där hittar du all nödvändig information om priser, funktioner och vår registreringsprocess.