Så flyttar du WordPress till nytt webbhotell

WordPress Webbhotell
Basic
12 månader
0 kr/mån

därefter 59 kr/mån
Installation0 kr

Flytta WordPress till nytt webbhotell

Kan man flytta WordPress till nytt webbhotell? Och hur gör man för att byta webbhotell egentligen? Frågorna på ämnet är många, och det är inte sällan det finns flera svar på samma fråga. Det beror på dina specifika förutsättningar och var du ska flytta. Läs vidare så ska vi reda ut de vanligaste funderingarna man kan tänkas ha.

Att byta webbhotell kan kännas krångligt

Det kan också faktiskt vara ganska krångligt. Använder du dig av WordPress exempelvis, finns det ibland färdiga lösningar och paket. Men vissa webbhotell erbjuder inte något specifikt stöd för att göra övergången alls och du behöver därför se till att du har koll på allting själv. Förberedelsen är viktig för att en flytt till nytt webbhotell ska gå bra.

I korta övergripande drag bör du till exempel börja med att säkerhetskopiera din webbplats för att undvika förlust av data. Du måste också se till att det nya webbhotellet har de funktioner och resurser du behöver. Du ska sedan flytta dina filer och databaser med hjälp av File Transfer Protocol (FTP) eller andra verktyg som rekommenderas. Konfigurera dina e-postkonton på det nya webbhotellet och se till att migrera befintliga e-postmeddelanden. Uppdatera DNS-inställningar för att peka din domän mot det nya webbhotellet.

Du behöver också testa och felsöka webbplatsen efter överföringen för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Det kan vara svårt om man inte har den tekniska kunskapen som krävs och det är att föredra att använda ett webbhotell som hjälper till på ett eller annat sätt.

Att flytta din webbplats till STRATO

Om du nu har WordPress som CMS, och du vill flytta det till STRATOs webbhotell så erbjuder vi ett väldigt enkelt sätt att göra det på. Det är faktiskt otroligt smidigt att hosta med WordPress generellt sett hos oss. Plugin-programmet Duplicator för WordPress ingår alltid, som gör att du enkelt flyttar WordPress till STRATO, utan manuell nyinstallation. Att flytta en befintlig WordPress-installation till STRATO kan därför göras i några få steg med hjälp av Duplicator-insticksprogrammet. Installera bara Duplicatorn och följ de tre stegen: Konfigurera, skanna och slutför, så genereras en arkivfil av din webbplats.

Sedan måste du skapa en MySQL-databas och en ny SFTP-åtkomst i ditt webbutrymme. All information om detta hittar du när du är inloggad som STRATO kund. När du har laddat in arkivfilen till webbutrymmet kan du börja installera den. Här får du vägledning genom installationen i tre steg. När du har slutfört dessa steg har du flyttat din WordPress-webbplats till STRATO.

Använder du ett annat innehållshanteringssystem? Inga problem. Vi hjälper dig att lösa flytten till STRATO oavsett.