@@@4603@@@

Hur kan jag redigera och ändra designen i min sitebuilder?

STRATOs sitebuilder ger dig ett stort antal konstruktioner för olika sektorer. Du kan läsa om hur du ändrar/redigerar designen i följande artikel.

Innehållsförteckning Innehållsförteckning


Hur väljer jag en design?

När du startar sitebuildern för allra första gången kommer du att bli ombedd att välja en design för din hemsida. Här navigeras du igenom med hjälp av en inledande guide.
Du kan när som helst ändra eller anpassa ditt val i redigeringsverktyget för sitebuilders.

menu


Var kan jag hitta min befintliga design?

Om du letar efter en specifik konstruktion med motsvarande konstruktionsnummer anger du designnumret i sökfönstret längst upp till höger. Den önskade designen visas omedelbart.

Om du inte känner till designnumret kan du läsa det i källkoden på den publicerade sidan. Detta gör du genom att öppna sidan i en webbläsare och högerklicka på Visa sidans källkod. Sök efter termen mall. Siffran till höger om termen mall är designnumret för din webbplats.


Hur ändrar jag en design?

I menyraden till vänster under Designgalleri har du möjlighet att ändra designen på din webbplats. Här kan du se hela designportföljen.

SD

Under varje design hittar du motsvarande kategorier. Klicka på kategorin. På så sätt kan du begränsa sökningen efter design och få fram design som passar in i denna kategori. Om du vill avmarkera denna kategori kan du göra det genom att klicka på X:et i det övre fältet eller genom att klicka på kategorin igen under designen. Designerna är som standard sorterade efter nya, men du kan sortera efter popularitet eller efter namn. Om du vill göra en mer detaljerad sökning finns det ett filter längst upp till höger där du kan välja de kriterier som är viktiga för dig.

Meny

Du kan lägga till mönster till dina favoriter med hjälp av ♥-symbolen för att snabbare hitta dem igen senare.

Har du hittat din nya design? Flytta i så fall muspekaren över den önskade designen och klicka på Förhandsgranska

damiano

Här kan du kontrollera hur den önskade designen visas på en mobil enhet eller på en stationär enhet. För detta ändamål kan du använda respektive ikoner i den övre listen.

Om du gillar designen klickar du på Nästa i menyn till höger.

design

Bestäm nu om den tidigare titelbilden, färginställningarna, typsnittsinställningarna och det tidigare innehållet ska överföras till den nya designen eller om du vill behålla formateringen i den nya designen. För att göra detta måste de önskade markeringarna fyllas i eller tas bort.

inne

Bekräfta slutligen det tidigare valet genom att klicka på Tillämpa och du kommer till den nya designen för din webbplats.

välj


Hur redigerar jag en design?

I redigeringsverktyget för sitebuildern hittar du knappen Redigera webbplats längst ner till höger. Där väljer du Stil

design

Då öppnas ett litet popup-fönster där du kan göra individuella inställningar för respektive område på webbplatsen

stil

Var denna text till hjälp för dig?