10 sätt att tjäna mer pengar med affiliatelänkar

10 sätt att tjäna mer pengar med affiliatelänkar

Med affiliatemarknadsföring tjänar man pengar genom att marknadsföra produkter eller tjänster. Men om dina affiliatelänkar inte ger de resultat du vill ha kan du behöva förbättra din strategi. Vi hjälper dig med dessa tio tips.

Har du en blogg eller webbplats där du delar med dig av din expertis? Till exempel en reseblogg om Paris eller en webbplats för språkinlärning? Nästan alla ämnen har potential för affiliatemarknadsföring. Kanske rekommenderar du en produkt som du gärna använder? Eller jämför du flera tjänster och har lagt till affiliatelänkar? Det finns mycket pengar att tjäna på detta. Men hur får man ut så mycket som möjligt av dem?

Diagram visar hur mycket pengar som har intjänats som affiliate per månad.

Exempel på en översikt över månadsintäkter (Amazon-partnerprogram).

1. Skapa engagerande och relevant innehåll

Allt står och faller med högkvalitativt innehåll som är relevant för din målgrupp. Så ge värdefull information, insikter och rekommendationer för att entusiasmera dina läsare och skapa förtroende. På så sätt kan du positionera dig som en pålitlig källa över tid. I bästa fall vet dina besökare vem du är, vad du gör och om dina bedömningar eller analyser är bra. De gillar också att komma till din webbplats eftersom de hittar information där som de inte kan hitta någon annanstans eller inte är av samma kvalitet.

2. Skapa förtroende och trovärdighet

Det räcker inte att bara tillhandahålla innehåll av hög kvalitet. Man måste också investera tid i att bygga relationer med sin publik och etablera sitt rykte som en trovärdig källa. Du kan till exempel interagera med din målgrupp via sociala medier, nyhetsbrev eller kommentarsfält på forum och bloggar. Gör din röst hörd i de communitys som är relevanta för dig och dela med dig av dina åsikter och kunskaper. Ärlighet varar längst, också inom affiliatemarknadsföring. Var därför öppen med vad du gillar och ge ärliga omdömen.

3. Optimera placeringen av affiliatelänkar

Placera dina affiliatelänkar strategiskt och se till att de syns maximalt. Helst ska de vara lätta att känna igen och sömlöst integrerade. Det är ofta bra att experimentera med olika placeringar, t.ex. i produktrecensioner, jämförelser eller resurslistor, för att ta reda på vad som fungerar bäst för din målgrupp. Observera hur dina konkurrenter gör och experimentera med olika tillvägagångssätt. Om din webbplats har funnits ett tag kan det också vara klokt att successivt ersätta klickvänliga länkar i populära artiklar med affiliatelänkar. Det handlar här givetvis om populära externa länkar som du – med lite tur – kan tjäna snabba pengar på.

4. Attrahera riktade besökare

Fokusera på att locka kvalitetstrafik, inte förbipasserande, utan personer som är genuint intresserade av dina ämnen och de produkter eller tjänster du marknadsför. Det är en bra idé att bygga upp innehållet kring vissa nyckelord och optimera din webbplats och dina artiklar för sökmotorer. Naturligtvis kan du använda sociala medier för att nå din målgrupp. Förutom att publicera i dina egna kanaler kan du bli aktiv i LinkedIn- eller Facebook-grupper eller publicera på Quora och Reddit. Om du lyckas nå ut till rätt personer i din nisch ökar du chansen för konverteringar via dina affiliatelänkar.

5. Skapa övertygande uppmaningar (call-to-action/CTA)

Med övertygande uppmaningar till handling får du dina besökare att agera. Därför är det bäst att använda ett tydligt och aktiverande språk. Ännu bättre är att förmedla en känsla av brådska eller exklusivitet för att motivera läsarna att klicka på dina affiliatelänkar. Samtidigt är det viktigt att inte framstå som alltför kommersiell eller påträngande. Det kan vara ganska svårt att hitta rätt ton. I slutändan är det du som vet bäst hur din publik vill bli tilltalad.

6. Vara transparent och öppen med dina samarbeten

Erfarenheten visar att man inte inger förtroende som skapare av affiliateinnehåll om man inte är transparent kring sitt samarbete. Bristande öppenhet leder till misstro. Därför är det inte meningsfullt att försöka dölja sina affiliateaktiviteter. Tvärtom: Det är bättre att kommunicera öppet och ärligt att du delar länkar för vilka du får en provision när någon köper. Det är en helt legitim affärsmodell så länge du är öppen med den. Det är det enda sättet att bygga förtroende på lång sikt.

7. Främja relevanta produkter och konkurrenskraftiga priser

Det säger sig självt att det är bäst att välja affiliateprogram som erbjuder relevanta produkter eller tjänster till konkurrenskraftiga priser. Välj produkter som verkligen uppfyller din målgrupps behov och preferenser och investera tid i att göra egen research. Genom att marknadsföra värdefulla och prisvärda erbjudanden ökar du sannolikheten för konverteringar och kundnöjdhet.

8. Använd effektiv spårning för dina konverteringar

Statistik ger kunskap. Därför behöver du tillförlitliga verktyg eller plattformar som analyserar resultaten för dina affiliatelänkar. Genom noggrann spårning av dina konverteringar kan du bedöma hur effektiva dina kampanjer är och göra riktade optimeringar. På så sätt kan du fokusera på högpresterande program och optimera dina strategier.

Sex rutor visar diagram och annan statistik om en affiliatelänk.

Spåra konverteringar: I många fall använder man en partnerplattform. Här kan du se exakt hur ofta besökare klickar och köper.

9. Hitta en balans

Det är viktigt att hitta en balans mellan säljfrämjande och icke-säljfrämjande innehåll. Om allt ditt innehåll handlar om affiliatelänkar kommer det snabbt att uppfattas som skränigt och oattraktivt. Du kommer att uppnå mer om du arbetar på ett balanserat sätt och inte glömmer bort att tillhandahålla det unika och engagerande innehåll som din publik uppskattar dig för. Därför är ett balanserat tillvägagångssätt att föredra där man inte bara skriver i sina affiliate dashboards med konverteringar i åtanke.

10. Öva ditt tålamod och din uthållighet

Oavsett vad som påstås – en potentiell passiv inkomst genom affiliatemarknadsföring kommer inte över en natt. Det kräver tålamod, uthållighet och ihållande ansträngningar. Du behöver alltså ta reda på vad som fungerar bäst och förfina dina strategier utifrån det. Med tid och envishet kan du utvinna den fulla potentialen ur dina affiliatelänkar och dess intäkter och generera en bra inkomst.

Summering

Sammanfattningsvis handlar det om starkt innehåll, räckvidd och förtroende. Med ditt eget unika innehåll når du en specifik målgrupp för vilken din berättelse gör skillnad. Om du marknadsför dina produkter på ett transparent och trovärdigt sätt och inte överdriver, har du goda chanser att lyckas med affiliatemarknadsföring på lång sikt.

Tjäna pengar som affiliate hos STRATO

Kanske undrar du om du kan bli affiliatepartner till STRATO? Detta är nu möjligt eftersom vi nyligen har lanserat vårt eget partnerprogram. När du blir affiliatepartner får du provision för varje försäljning som du genererar via din unika kod. Intresserad? Registrera dig i så fall!

Komma igång med WordPress?

Till våra WordPress-paket

Teilen

 

Diese Webseite verwendet Cookies u.a. für Google Analytics. Diese Meldung bleibt so lang bestehen, bis sie die Cookies akzeptieren! Info