Integritetspolicy med dataskyddsinformation, version 6.1

Utgångspunkt: 02.06.2022

Skyddandet av dina personuppgifter hör till STRATO AG:s viktigaste principer. Med denna integritetspolicy med dataskyddsinformation vill vi informera dig om vilken sorts personuppgifter vi samlar in och behandlar liksom om denna behandlings omfattning och ändamål. Dessutom vill vi informera dig om de rättigheter du har.

  • 1. Kontaktuppgifter

    Ansvarig:

    STRATO AG
    Otto-Ostrowski-Strasse 7
    10249 Berlin, Tyskland

    Du kan nå oss via kontaktformuläret på följande länk.

    Dataskyddsombud:

    Datenschutzbeauftragte [Dataskyddsombud]
    STRATO AG
    Otto-Ostrowski-Strasse 7
    10249 Berlin, Tyskland

    Om du vill utöva dina lagliga rättigheter eller har allmänna frågor om vår behandling av personuppgifter, vänligen kontakta

  • 2. Uppgifter vi samlar in och behandlar

    a) Uppgifter om avtal
    Vi samlar in, behandlar och lagrar de uppgifter du anger när du beställer från oss. Detta inkluderar även din IP-adress. Vi lagrar och behandlar även uppgifter om order- och betalningshistorik. Vi baserar detta på den rättsliga grunden för fullgörande av avtalet enligt artikel 6.1 b i GDPR ((EU:s allmänna dataskyddsförordning).

    b) Uppgifter du lagrar på våra servrar
    Vi samlar in, behandlar och lagrar de uppgifter du själv anger när du använder våra tjänster. Detta inkluderar att göra säkerhetskopior i våra säkerhetskopieringssystem. Vi baserar detta på den rättsliga grunden för fullgörande av avtalet enligt artikel 6.1 b i GDPR.

    c) Logguppgifter
    När du besöker vår webbplats eller använder våra tjänster skickar den enhet du använder för att komma åt sidan automatiskt logguppgifter (anslutningsuppgifter) till våra servrar. Detta gäller särskilt när du beställer, när du loggar in samt när du laddar upp eller ner data.
    Logguppgifter samlas även in av våra servrar när besökare besöker dina webbsidor. Följande logguppgifter samlas in under denna process: klientdomän, anonymiserad klient-IP, request-rad, tidsstämpel, statuskod, storlek på svarskroppen, referer som skickas via klienten, användaragent som skickas via klienten, fjärranvändare. Med syfte att upptäcka attacker lagrar vi icke-anonymiserade IP-adresser, dock högst i sju dagar. Därefter blir de oåterkalleligen anonymiserade. Kunder har enbart insyn i IP-adresser som är varaktigt anonymiserade. Vi baserar detta på de nödvändiga intressenas rättsliga grund enligt artikel 6.1 f i GDPR.

    d) Kundkorrespondens
    Vi behandlar de uppgifter som genereras när du kontaktar oss, exempelvis via e-post, fax eller brev. Dessutom behandlar vi även de uppgifter som genereras när du kontaktar oss via vårt kontaktformulär. På så sätt samlar vi in de uppgifter du anger och laddar upp i formuläret när du skickar en autentiserad förfrågan, inklusive dina orderuppgifter. Dessutom registreras tidsstämpel och språkinställning och ett individuellt ID skapas. Vi baserar detta på den rättsliga grunden för fullgörande av avtalet enligt artikel 6.1 b i GDPR.

    e) Cookies, pixlar och andra tekniska lösningar
    Vi använder cookies, pixlar och liknande tekniker på olika ställen på vår webbplats. Cookies är små identifierare som en server lagrar på den enhet du använder för att komma åt vår webbplats eller våra tjänster. De innehåller information som kan samlas in när du använder våra tjänster och som gör det möjligt för dig att använda våra erbjudanden på ett effektivare och bättre sätt.
    Vi använder permanenta cookies och sessionscookies. Sessionscookies raderas redan när du stänger din webbläsare. Permanenta cookies finns kvar på din enhet tills de inte längre behövs för att fylla sitt syfte och därmed raderas.

    • Vi använder förstapartscookies, exempelvis för att registrera information om hur du använder vår webbplats.
    • Cookies från tredje part kommer inte från STRATO utan från en tredjepartsleverantör. Vi använder dessa cookies för exempelvis marknadsföringsaktiviteter.

    Pixlar är små grafiska element på webbsidor vilka möjliggör registrering och analys av loggfiler, och som ofta används för statistisk analys.

    Tagg är ett samlingsbegrepp för avsnitt av kod som kan integreras på webbplatser och användas för olika funktioner, t.ex. enkla mätningar ("counting pixels") eller komplex dataöverföring (t.ex. "conversion tag").

    Analogt till ett programmeringsspråk kan ett skript (även JavaScript) utföra mer komplexa instruktioner.

    Vi använder termen "cookies" som en gemensam paraplyterm, vilken även omfattar taggar, pixlar och skript som alternativa tekniska lösningar.

    De förfaranden vi använder kan delas in i olika kategorier. Med undantag för tekniskt nödvändiga cookies kan du själv bestämma vilka cookies du tillåter.

    Du kan ändra dina inställningar senare längst ner på sidan under "Cookieinställningar".

    En del av de cookies som används behandlar uppgifter i tredjeländer. Du kan ta reda på vilka dessa är under respektive cookiekategori. När dina uppgifter behandlas med hjälp av dessa cookies finns det en möjlighet att den europeiska nivån för dataskydd inte kan garanteras. Om du samtycker till att dessa cookies används samtycker du även till att dina uppgifter överförs och behandlas i dessa tredjeländer i enlighet med artikel 49.1 a i GDPR.

    Nödvändiga cookies

    Tekniskt nödvändiga cookies gör det möjligt att navigera på vår webbplats. Grundläggande funktioner som visning och val av produkter, tillägg i varukorgen eller inloggning fungerar inte utan dem. Vi baserar detta på 25 § andra stycket punkt 2 i TTDSG [Telekommunikation-Telemedien-Datenschutz-Gesetz, tysk lag om dataskydd vid telekommunikation och digital kommunikation].

    NamnLeverantörFunktionGiltighetÖverföring från tredjeland?
    hk_sessionSTRATO AGSession på FAQ-portalen1 timmeIngen
    ksb_sessionSTRATO AGKlientens inloggningssessionsessionenIngen
    phpmyadmin_hostSTRATO AGKrävs för PhpMyadmin-inloggningsessionenIngen
    stratopro_sessionSTRATO AGSessionscookie portalsessionenIngen
    dsgvo_cookieSTRATO AGSamtycke till att bli spårad anonymiserad10000 dagarIngen
    auth_server_sessionSTRATO AGKrävs för autentisering vid inloggning på servern1 timmeIngen
    DPXSTRATO AGUpptäcka och förhindra DDoS-attacker mot den server som visar innehåll i kundportalen.1 timmeIngen
    LanglocaleSTRATO AGManuellt val av språk vid inloggning på servern10 årIngen
    cookiecookieSTRATO AGSparar cookieinställningarna2 årIngen
    visid_incap_$somenumberSTRATO AGDDoS-skydd1 årIngen
    incap_ses_259_$somenumberSTRATO AGDDoS-skyddsessionenIngen
    video_accept (localStorage)STRATO AGSparar att användaren accepterar cookies från Youtube-videorobegränsadIngen
    CLICKSTRATO AGSpårningsomkopplare för att, beroende på kanal, utlösa extern spårning på sidan för slutförande av beställning. Inga personuppgifter behandlas.3 månaderIngen
    IBM_WAC_ANONYMOUS_USER_IDIBM Corporation / FörstapartscookieCookien är nödvändig för att chattfunktionen på vår webbplats ska kunna användas. Den ställs in först efter den första interaktionen med chattroboten. Detta skapar ett genererat anonymt ID. Inga ytterligare personuppgifter samlas in.45 dagarIngen

    Cookies hos HiDrive:

    NamnLeverantörFunktionGiltighetÖverföring från tredjeland?
    sfm.langSTRATO AGInställt språk för HiDrive10 årIngen
    privacy_consentSTRATO AGSparar cookie-inställningarna2 årIngen

    Cookies i rankingCoach-produkterna:

    NamnLeverantörFunktionGiltighetÖverföring från tredjeland?
    inloggad_inrankingCoach GmbHDetektering av om en användare är inloggad.10 årIngen
    authautologinrankingCoach GmbHEnkel inloggning2 årIngen
    session_redisrankingCoach GmbHIdentifiering av sessionen2 årIngen
    language_redirectionrankingCoach GmbHIdentifiering av användarens språk2 årIngen
    initial_subscription_idrankingCoach GmbHFastställande av ursprungligt konto-ID2 årIngen
    referrerrankingCoach GmbHIntern hänvisare2 årIngen
    hide_trustpilotrankingCoach GmbHTar bort extern leverantör2 årIngen
    documentHighlightsrankingCoach GmbHAnvänds för att lyfta fram nyckelord i kundportalens innehåll2 årIngen
    wistiaWistia, IncStreamingtjänst för uppspelning av videor / videohandledning2 årIngen
    intercom session-ea1oqsuiIntercom, IncIntercom används av rankingCoach för support i appen och i supportchatten.2 årJa / USA
    intercom-id-ea1oqsuiIntercom, Inc.Intercom används av rankingCoach för support i appen och i supportchatten.2 årJa / USA
    personalization_id,
    guest_id,
    _twitter_sess,
    ct0,
    external_referer,
    gt,
    auth_token,
    remember_checked_on,
    dnt,
    twid,
    kdt,ads_prefs
    twitter.com.STRATO-produkterna "STRATO marketingRadar", "STRATO rankingCoach", "STRATO listingCoach" och "STRATO adCoach" kan inkludera övervakning av sociala medier som en väsentlig del av applikationen. Meddelanden/inlägg på Twitter som rör användarens företag eller valda konkurrenter visas som nyhetsflöde i applikationen. Dessutom finns det funktioner för att koppla samman det egna Twitter-kontot med applikationen. För att göra detta tekniskt möjligt och därmed möjliggöra applikationens grundläggande funktion måste Twitter lagra dessa cookies.2 år,
    2 års,
    session,
    160 min,
    7 dagar,
    30 min,
    sessionen,
    5 år,
    5 år,
    sessionen,
    1 år,
    5 år
    Ja / USA
    fr,
    locale,
    xs,
    spin,
    sb,
    c_user,
    datr,
    wd,
    dp
    facebook.comSTRATO-produkterna "STRATO marketingRadar", "STRATO rankingCoach", "STRATO listingCoach" och "STRATO adCoach" kan inkludera övervakning av sociala medier som en väsentlig del av applikationen. Nyheter/inlägg på Facebook som rör användarens företag eller valda konkurrenter visas som nyhetsflöde i applikationen. Dessutom finns det funktioner för att koppla ihop det egna Facebook-kontot med applikationen. För att göra detta tekniskt möjligt och därmed möjliggöra applikationens grundläggande funktion måste dessa cookies lagras av Facebook.90 dagar,
    7 dagar,
    1 år,
    1 dag,
    2 år,
    1 år,
    2 år,
    7 dagar,
    7 dagar
    Ja / USA
    Statistik och analys

    Vi använder cookies för att bättre förstå hur du använder vår webbplats och för att hjälpa dig att navigera på den. Dessutom använder vi dessa uppgifter för att ännu bättre anpassa webbplatsen efter dina behov. Vi förlitar oss på ditt samtycke som rättslig grund för detta, i enlighet med 25 § första stycket i TTDSG [Telekommunikation-Telemedien-Datenschutz-Gesetz, tysk lag om dataskydd vid telekommunikation och digital kommunikation].

    NamnLeverantörFunktionGiltighetÖverföring från tredjeland?
    swtsguidSTRATO AGInternt analysverktyg för att spåra användares klickvägar på vår webbplats5000 dagarIngen
    _pk_id.*,
    _pk_ses.*
    Strato AG / MatomoPseudonymiserad analys av statistiska uppgifter om webbplatsbesökare. Integrerad som förstapartscookie. Inga uppgifter överförs till tredje part.13 månader
    30 min
    Ingen
    dsgvo_trackingStrato AGSamtycke till att bli spårad/anonymiserad1 årIngen
    VisitorTagger,
    emos_jcsid,
    emos_jcvid,
    emos-session,
    emos-visitor
    Strato AG / Econda GmbHAnalys av data för marknadsföring och optimering. Pseudonyma användarprofiler skapas. Dessa uppgifter slås inte samman med personuppgifter eller uppgifter som innehåller samma pseudonym. Econda används som förstapartscookie.2 månader,
    sessionen,
    3 år,
    sessionen,
    2 år
    Ingen
    Ingen egen cookie,
    tillgång till Econda-data
    XAD spoteffects GmbHSpoteffects använder de uppgifter som samlas in av Econda för att analysera effekterna av vår tv-reklam. Du kan invända mot behandlingen av personuppgifter genom att invända mot Econdas behandling av personuppgifter.Ingen
    abtestmarker,
    abcdtestmarker
    STRATO AGCookie för A/B-tester. Anonymiserad och ingen överföring av uppgifter till tredje part.1 månadIngen
    kameleoonVisitorCode,
    kameleoonTestCookie
    KameleeonA/B-test: Javaskriptkod används för att skapa varianter av element på vår webbplats och skicka ut dem till våra webbplatsbesökare. Detta gör det möjligt att analysera användarbeteendet. Användaruppgifterna sparas i en intern identifierare, varvid IP-adressen anonymiseras. Inga andra personuppgifter samlas in.1 år 14 dagar Beroende på hur länge A/B-testet pågårIngen
    Variant,
    Variant.configname
    Ionos Adserver: inkluderar den valda varianten för innehållsinriktning och ser till att användaren ser samma innehåll vid nästa besök (t.ex. A/B-tester)189 dagarIngen
    Google Tag ManagerGoogle LLC.Google Tag Manager är en tjänst med vars hjälp ytterligare analys- och marknadsföringstjänster från Google kan integreras på vår webbplats. Google Tag Manager samlar inte in några personuppgifter, men ser till att andra taggar utlöses, vilka i sin tur kan samla in uppgifter.186 dagarIngen
    stratoCookieSTRATO AGBl. a. gamla cookietips samt nödvändiga cookies för kommentarfunktionen1 årIngen
    o4ocl4042099280STRATO AGAvsändning via e-post (Klick inklusive tidsstämpel, clientID, MailingID, Mailing2UserID, LinkID överförs till Episerver Campaigns i krypterad form samt pseudonymiserade)31 dagarIngen

    Cookies på HiDrive:

    NamnLeverantörFunktionGiltighetÖverföring från tredjeland?
    emos_jcsid,
    emos_jcvid,
    emos-session,
    emos-besökare
    Strato AG / Econda GmbHInternt analysverktyg för att spåra användares klickvägar på vår webbplatssessionen,
    3 år,
    sessionen,
    2 år
    Ingen
    fs_uidFullStory, Inc.Med FullStory registreras användarsessioner för att identifiera användarproblem i relation till programvaran och för att lättare kunna spåra programfel.11 månaderJa / USA
    mp_(hexdigits)_mixpanel,
    mp_mixpanel_c
    Mixpanel International, Inc.Med Mixpanel analyseras användarbeteendet i rankingCoach och sammanställs därefter i online-rapporter.1 år,
    1 månad
    Ja / USA
    Marknadsföring och personliga inställningar för webbplatser

    Vi lagrar information om hur du använder vår webbplats för att kunna ge dig bättre erbjudanden inom ramen för kampanjer och direktmarknadsföring. Ansvaret för detta och för kontroll av behandling av personuppgifter åvilar oss. Dessutom hör inställningar för personliga webbplatser till denna kategori. Vi förlitar oss på ditt samtycke som rättslig grund för detta, i enlighet med 25 § första stycket i TTDSG [Telekommunikation-Telemedien-Datenschutz-Gesetz, tysk lag om dataskydd vid telekommunikation och digital kommunikation].

    NamnLeverantörFunktionGiltighetÖverföring från tredjeland?
    package_viewStrato AGVisning av paketöversikten som lista/platta i kundportalen (anonymiserad)2 årIngen
    collapseFootterStrato AGStatus för öppning/stängning av sidfotsfliken i kundportalen (anonymiserad)sessionenIngen
    rating_linkStrato AGVisning av länken för Google-betyg i kundportalen (anonymiserad)2 årIngen
    hasNewPackageStrato AGHighlightar de nya WordPress-paketen i kundportalen (anonymiserad)sessionenIngen
    surveyStrato AGCookie som sätts när du frivilligt deltar i en enkät.Giltighet fram till fastställd tidpunkt då enkäten avslutasIngen
    Partnerskap

    Vi använder även cookies för att visa dig erbjudanden om produkter och tjänster utanför vår egen webbplats. I detta sammanhang överförs information om ditt användarbeteende till företag vi samarbetar med för att vi och våra samarbetspartner ska kunna visa personaliserat innehåll som passar just dina intressen.
    Dessa kampanjer kan vi och våra samarbetspartner sedan utvärdera, följa upp samt använda som underlag för mätningar och avräkningar. Även andra företag kan för sin marknadsföring välja cookies ur denna kategori med syfte att kunna visa dig personaliserat innehåll. För den behandling av personuppgifter som ligger utanför vår verksamhet åvilar ansvaret dessa företag och behandlingen äger rum utan vår medverkan. Vi förlitar oss på ditt samtycke som rättslig grund för detta, i enlighet med 25 § första stycket i TTDSG [Telekommunikation-Telemedien-Datenschutz-Gesetz, tysk lag om dataskydd vid telekommunikation och digital kommunikation].

    NamnLeverantörFunktionGiltighetÖverföring från tredjeland?
    _fbp,
    fr,
    AA003,
    ATN
    Facebook Inc.För att möjliggöra användargruppsstyrd marknadsföring i sociala nätverk är spårning med hjälp av en pixel integrerad på denna webbplats. När du besöker vår webbplats aktiveras pixeln i din webbläsare. På så vi skickas information till Facebook. Denna information används för att tilldela webbläsarsessionen till en person. Denna fördelning sker pseudonymiserat och endast på grundval av ett Facebook-ID, så att vi kan upprätta någon personlig referens. Uppgifterna används av Facebook för att visa riktade annonser baserade på beteendeprofilering och geografisk plats. Vi använder Facebook Pixel enbart i standardmodellen utan utökad datamatchning. Du kan göra inställningar för annonsering i din användarprofil på Facebook.
    Mer information samt Facebooks datapolicy finner du här: https://www.facebook.com/policy.php
    3 månade,
    3 månader,
    3 månader,
    2 år
    JA / USA
    1P_JAR,
    ANID,
    NID
    Google LLC
    Google Analytics Advertising
    Utöver standardfunktionerna använder vi på denna webbplats även de utökade funktionerna i Google Analytics.För detta ändamål samlas ytterligare uppgifter in via Google-cookies för annonsspecifikationer och anonyma identifierare vid åtkomst, utöver de uppgifter som samlas in av Google Analytics analysverktyg. Vi använder denna information för att förbättra våra webbtjänster.
    Mer information samt Googles integritetspolicy finner du här: https://policies.google.com/privacy
    Du kan ändra dina sekretessinställningar för Google här: https://safety.google/privacy/privacy-controls/
    1 månad,
    2 år,
    5 månader
    JA / USA
    CONSENT,
    _gcl_au
    Google LLC,
    Google Ads
    Denna cookie används för att lagra användarens preferenser liksom annan information. Hit hör i synnerhet vilket språk som föredras, hur många sökresultat som ska visas på sidan och om huruvida Google SafeSearch-filtret ska aktiveras eller inte.
    Conversion linker-taggar används för att hjälpa taggar att mäta klickdata så att konverteringar kan mätas effektivt.
    Mer information samt Googles integritetspolicy finner du här: https://policies.google.com/privacy
    Du kan ändra dina sekretessinställningar för Google här: https://safety.google/privacy/privacy-controls/
    2 år,
    90 dagar
    Ja / USA
    IDEGoogle LLC,
    Google Ads/ DoubleClick
    Denna cookie gör reklamen mer attraktiv för dig. Reklamen visas baserat på vad som är relevant för en användare. Detta förbättrar rapporteringen om kampanjens resultat och vi undviker reklam som användaren redan har sett.En viktig reklamcookie på andra webbplatser än Google kallas IDE och lagras i webbläsare under domänen doubleclick.net.
    Mer information samt Googles integritetspolicy finner du här: https://policies.google.com/privacy
    Du kan ändra dina sekretessinställningar för Google här: https://safety.google/privacy/privacy-controls/
    2 årJa / USA
    _ga,
    _gat_UA-40858965-1,
    _gid
    Google LLC,
    Google Analytic Statistics
    Google Analytic Statistics används för att analysera besökarflöden på vår webbplats och för att sammanställa online-rapporter.Google Analytics aktiverar en cookie i din webbläsare för detta ändamål. Varje gång du besöker en webbplats där en Google Analytics-komponent har integrerats, aktiveras webbläsaren automatiskt för att överföra data till Google. I detta sammanhang arbetar Google endast med anonymiserade IP-adresser.
    Mer information samt Googles integritetspolicy finner du här: https://policies.google.com/privacy
    Du kan ändra dina sekretessinställningar för Google här: https://safety.google/privacy/privacy-controls/
    2 år,
    1 dag,
    24 timmar
    Ja / USA
    langLinkedIn.comAnvänds för att spara en användares språkinställning.WebbläsarsessionJa / USA
    liapLinkedIn.comAnvänds av icke-WWW-domäner för att ange en medlems inloggade status.1 årJa / USA
    lisscLinkedIn.comAnvänds för att säkerställa att rätt SameSite-attribut finns med för alla cookies i den här webbläsaren.1 årJa / USA
    lidcLinkedIn.comFör att optimera valet av datacenter.24 timmarJa / USA
    li_mcLinkedIn.comAnvänds som en tillfällig cache för att undvika databasförfrågningar om medlems samtycke till att använda icke nödvändiga cookies samt för att applicera information om samtycke på klientsidan med syfte att upprätthålla samtycke på klientsidan.2 årJa / USA
    bcookieLinkedIn.comCookie för webbläsaridentifiering för unik identifiering av enheter som använder LinkedIn med syfte att upptäcka missbruk av plattformen.2 årJa / USA
    li_gcLinkedIn.comAnvänds för att lagra besökarnas användning av cookies för icke nödvändiga ändamål.2 årJa / USA
    MUID,
    MUIDB
    bing.com/MicrosoftDessa cookies används för reklam, webbplatsanalyser samt andra företagsrelaterade ändamål.365 dagarJa / USA
    mf_[session]mouseflowMouseflow Tracking (Denna cookie identifierar en webbläsarsession medan denna är aktiv.)sessionenIngen
    mf_usermouseflowSpårning av musflöde (Denna cookie avgör om en användare är en ny besökare eller en återkommande besökare.)90 dagarIngen
    _vt2Strato AG/Google LLCCookien innehåller det pseudonymiserade kundnumret och inloggningsstatusen för överföring av uppgifter inom respektive STRATO-domän. Denna cookie lämnar inte vidare några uppgifter till tredje part, utan ser till att det pseudonymiserade kundnumret är känt i hela domänen och kan användas för andra spårningsmetoder, t.ex. Google Analytics.30 dagarJa / USA

    f) Cookieinställning vid inbäddning av YouTube-videor och Trustpilot
    Vi inkluderar videor från youtube.com på vår webbplats, särskilt på vår hjälp- och kontaktsida och på vår blogg. Vi har bäddat in videorna i det så kallade "utökade dataskyddsläget". Detta innebär att YouTube endast aktiverar cookies på den enhet du använder för uppspelningsfunktionen. Dessa cookies kan även kan användas för att analysera användarbeteendet i marknadsundersöknings- och marknadsföringssyfte.
    Om du inte har godkänt cookies för samarbetspartner måste du godkänna dataöverföringen till YouTube innan du kan spela upp en video. Du kan när som helst ändra dina inställningar längst ner på sidan under "Cookieinställningar".
    Mer information om hur Youtube använder cookies finns i Googles cookiepolicy på https://policies.google.com/technologies/types?hl=de.
    Vi har bäddat in våra Trustpilot-recensioner i form av en widget på våra sidor. Inga uppgifter överförs till Trustpilot när du besöker vår webbplats. Men när du klickar på widgeten öppnas Trustpilot-sidan i ett nytt fönster. Detta har till följd att Trustpilot-cookies aktiveras. Du finner mer information här: https://de.legal.trustpilot.com/for-reviewers/end-user-privacy-terms. Trustpilot ansvarar enligt dataskyddslagstiftningen för inställningen av cookies.

    g) Registrering av användning av nyhetsbrevet:
    Episerver GmbH är det företag som ansvarar för denna applikation.
    Episerver tillhandahåller nyhetsbreven med en fil i pixelstorlek som hämtas från servern när nyhetsbrevet öppnas. Under denna nedladdning samlas information in om webbläsaren, ditt system och din IP-adress samt gällande om och när nyhetsbreven öppnas.
    Länkarna i nyhetsbreven är individuella och därför går det att spåra om du har klickat på dem.
    Dessutom aktiveras en cookie för spårning efter klick. Detta gör det möjligt att spåra användarens handlingar även efter att denne har lämnat nyhetsbrevet. Bland annat registreras köp, registreringar och nedladdningar på Stratos webbplats.
    De analyser som Episerver gör utifrån insamlade data görs tillgängliga för oss i sammanfattad form med anonymiserade uppgifter, så att det inte längre är möjligt att dra slutsatser om enskilda mottagares beteende.
    Vi använder dessa statistiska utvärderingar för att förbättra tillgängligheten för våra erbjudanden och för att se till att du från oss endast får innehåll som motsvarar dina intressen. Vi strävar även efter att optimera webbplatser och bedöma hur framgångsrika reklamkampanjerna är. Medan spårningscookien efter klick endast aktiveras med ditt samtycke (i enlighet med 25 § första stycket i TTDSG [Telekommunikation-Telemedien-Datenschutz-Gesetz, tysk lag om dataskydd vid telekommunikation och digital kommunikation], äger insamlingen av data om övrig användning av nyhetsbrevet rum inom ramen för våra legitima intressen (artikel 6.1 f i GDPR).
    Under fliken "Ändra kunduppgifter"-> "Kontakt” i kundportalen är det möjligt att invända mot Episervers insamling och behandling av personuppgifter.

    h) Kommenterfunktion på blogg
    Vi erbjuder våra blogganvändare möjligheten att lämna individuella kommentarer till enskilda blogginlägg.
    Om en användare lämnar en kommentar i den blogg som publiceras på denna webbplats kommer, tillsammans med kommentaren, information om tidpunkten och, i förekommande fall, det användarnamn (pseudonym) som valts av personen i fråga att lagras och publiceras. Om användaren lämnar en e-postadress kommer även den att lagras, dock inte att publiceras.
    Inget utlämnande av dessa insamlade personuppgifter till tredje part kommer att äga rum, såvida inte ett sådant utlämnande krävs enligt lag eller tjänar den personuppgiftsansvariges rättsliga försvar. Vi baserar detta på den rättsliga grunden för fullgörande av avtal enligt artikel 6.1 b i GDPR samt på våra legitima intressen enligt artikel 6.1 f i GDPR.

    i) Sociala medier
    På våra bloggsidor använder vi ikoner för de sociala nätverken "Facebook", "Twitter" och "Google+". Dessa tjänster erbjuds av företagen Facebook Inc., Google Inc. och Twitter Inc. (leverantörer).
    För att öka skyddet av dina uppgifter när du besöker vår webbplats utgörs omdirigeringarna av statiska länkar som integreras med hjälp av ett så kallat Shariff-projekt. Detta förhindrar att dina uppgifter skickas till de sociala nätverken redan när du besöker vår webbplats. En kontakt mellan dig och det sociala nätverket upprättas först när du aktivt klickar på knappen. Efter att du har klickat på knappen ansvarar de sociala nätverken för den fortsatta behandlingen av dina personuppgifter.
    Vi finns på olika sociala medier för att ge dig information och för att ge dig ytterligare möjligheter att kontakta oss.
    Behandlingen av dina personuppgifter på dessa plattformar ligger till största delen utanför vår kontroll. När du besöker våra erbjudanden på sociala medier lagrar plattformsoperatören i regel cookies i din webbläsare. I dessa cookies lagras information om hur du använder webbplatsen liksom information om dina intressen, för att användas vid marknadsundersökningar och i reklamsyfte. Eftersom plattformarnas tjänster delvis även kan användas utan registrering kan det inte uteslutas att även personer som inte är registrerade på respektive plattform berörs av behandlingen av personuppgifter.
    Behandlingen av dina personuppgifter när du besöker något av våra erbjudanden på sociala medier grundar sig på legitima intressen i vår affärsverksamhet, i enlighet med artikel 6.1 f i GDPR. Detta inkluderar även presentationen av vårt företag gentemot omvärlden samt användningen av sociala medier som ytterligare informations- och kommunikationskanaler. I integritetspolicyn för berörd plattformsoperatör finner du detaljerad information om behandling av personuppgifter i samband med användningen av våra erbjudanden på sociala medier, tillsammans med information om dina rättigheter att ta del av information och om dina möjligheter att invända mot behandlingen av dina personuppgifter.

    • Facebook
      Leverantör: Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland Behandlingen baseras på ett avtal om gemensam behandling av personuppgifter (https://www.facebook.com/legal/controller_addendum) i enlighet med artikel 26 i GDPR.
      Integritetspolicy med dataskyddsinformation: länk
      Avsluta: länk
      Här finner du Facebooks datapolicy gällande användning av vår fan page: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum
    • Google+/YouTube
      Leverantör: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
      Integritetspolicy:länk
      Avsluta: länk
    • Twitter
      Leverantör: Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA
      Integritetspolicy: länk
      Avsluta: länk
    • Xing
      Leverantör: XING AG, Dammtorstrasse 29-32, 20354 Hamburg,
      Tyskland Integritetspolicy: länk
      Avsluta: länk
      Som tyskt företag är XING AG underställt EU:s allmänna dataskyddsförordning GDPR.
    • Sprout Social
      Leverantör: Sprout Social Inc., 131 Dearborn St. Floor 7, Chicago, IL 60603, USA
      Med det här verktyget hanterar vi användarfrågor som når oss offentligt via Facebook och Twitter samt via privata meddelanden. Sprout Social får tillgång till data från Facebook och Twitter och möjliggör därmed analys av sociala medier. Du finner mer information här: länk
    • Bing-annonser
      Leverantör: Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA
      Integritetspolicy: länk
      Avsluta: länk
    • LinkedIn
      Leverantör: LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland.
      Integritetspolicy: länki
      Avsluta: länk

    j) Uppgifter om sökande
    Vi behandlar de uppgifter du anger under ansökningsprocessen. Hit hör namn, adress, telefon- och mobilnummer, e-postadresser samt de personuppgifter som framgår av dina ansökningshandlingar. Vi behandlar endast ansökningar som har lagts in i vårt rekryteringssystem. Detta görs när du ansöker till oss via vår karriärsida. Om du ansöker till oss på något annat sätt än vad vi föreskrivit (via e-post) överför vi dina uppgifter till systemet. Du kommer sedan att via systemet få automatiska mottagningsbekräftelser liksom inbjudningar och avslag. Vi behandlar personuppgifterna endast i syfte att behandla din ansökan. Om du vill få ditt konto raderat, kontakta din kontaktperson på personalavdelningen. Vi behandlar uppgifter om sökande i enlighet med artikel 88 i GDPR jämförd med 26 § i BDSG (nytt) [Bundesdatenschutzgesetz, tysk dataskyddslag].

    k) Förfrågningar från domäninnehavare
    Vi behandlar de uppgifter du anger inom ramen för domäninnehavarens begäran. Hit hör ditt namn, din adress, din e-postadress samt de personuppgifter du lämnar till oss för kontroll av att du är berättigad till information. Vi baserar detta på den rättsliga grunden för fullgörande av avtalet enligt artikel 6.1 b i GDPR.

    l) Integrering av Googles tjänster med Strato Webmail
    Strato Webmails användning av information som erhållits från Google API:er och delning av denna information med andra appar regleras av Google API Services User Data Policy och omfattas av Googles krav på begränsad användning av data.

    m) Samtalsinspelningar vid kontakt med callcenter
    När du ringer till oss är det möjligt att vi spelar in telefonsamtalet i utbildnings- och kvalitetssäkringssyfte. Vi informerar dig före inspelningen och ber om ditt samtycke. Du kan när som helst avbryta inspelningen genom att informera personen du talar med om att du vill återkalla ditt samtycke. Om du i efterhand bestämmer dig för att du inte önskar godkänna inspelningen kan du kontakta oss och uppge ungefärlig tid för samtalet samt ditt telefonnummer, så raderar vi inspelningen omedelbart. Vi sparar endast ett litet antal inspelningar av telefonsamtal, de flesta raderas omedelbart efter samtalet. Övriga inspelningar raderar vi i regel efter 30 dagar. I undantagsfall lagrar vi uppgifterna för utbildningsändamål i upp till två år.
    Om inspelningen utgör en dokumentation av ditt samtycke till att bli uppringd av oss för konsultation angående skapandet av en hemsida, lagrar vi detta i tre år från slutet av det kalenderår då inspelningen ägde rum. Vi förlitar oss på ditt samtycke som rättslig grund i enlighet med artikel 6.1 a i GDPR.

    n) Användning av kundportalen på vår webbplats
    Vi lagrar information om hur du använder kundportalen på vår webbplats i syfte att erbjuda bättre produkt- och serviceerbjudanden. Det görs ingen sidöverskridande analys. Vi använder skriptet JSON Request. Personuppgifter anonymiseras delvis. Ansvaret för och kontrollen av behandlingen av personuppgifter åvilar oss. Vi baserar detta på våra legitima intressen enligt artikel 6.1 f i GDPR.

  • 3. Rättslig grund för behandlingen

    Vi behandlar och använder dina uppgifter för att fullgöra avtalet och tillhandahålla våra tjänster, för att förbättra och anpassa våra tjänster och våra webbplatser till dina behov, för att tillhandahålla uppdateringar och uppgraderingar och för att skicka dig meddelanden om tjänsten, samt för att generera fakturor och driva in våra fordringar.

    Art. 6.1 a i GDPR fungerar som vår rättsliga grund för förfaranden där vi inhämtar samtycke för ett specifikt behandlingsändamål. Om behandlingen av personuppgifter är nödvändig för att fullgöra ett avtal baseras behandlingen på artikel 6.1 b i GDPR. Detsamma gäller för sådan behandling av personuppgifter som är nödvändiga för att genomföra åtgärder som föregår ett avtal, exempelvis vid förfrågningar om våra produkter eller tjänster. I de fall då vi är bundna av en rättslig förpliktelse som gör det nödvändigt att behandla personuppgifter, t.ex. för att uppfylla skattemässiga skyldigheter, baseras behandlingen på artikel 6.1 c i GDPR. Generellt kan behandlingen av personuppgifter även baseras på artikel 6.1 f i GDPR. Behandling som inte omfattas av någon av de tidigare nämnda rättsliga grunderna baseras på denna sistnämnda rättsliga grund om behandlingen är nödvändig för att skydda våra legitima intressen eller tredje parts intressen, förutsatt att den registrerades intressen, grundläggande rättigheter och friheter inte åsidosätts. I synnerhet innehar vi rätten att utföra sådan behandling av personuppgifter då den uttryckligen omnämns av den europeiska lagstiftaren. Ett legitimt intresse kan vanligtvis antas föreligga om den registrerade är kund hos den personuppgiftsansvarige.

    I de fall då behandling av personuppgifter baseras på artikel 6.1 f i GDPR är vårt legitima intresse att utföra vår affärsverksamhet. Detta inkluderar dataanalys för att förbättra våra produkter och tjänster. Likaså inkluderas uppfyllandet av rättsliga förpliktelser, i den mån behandlingen inte faller under artikel 6.1 c i GDPR.

  • 4. Kategorier av mottagare

    Registratorer och register: För domänregistreringar måste vi vidarebefordra vissa personuppgifter till registratorer och register.

    Escrow-tjänster: Alla ICANN-ackrediterade registratorer (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) måste enligt ICANN:s regler för generiska domäner förvara de domändata de hanterar under sekretess. Detta för att garantera en tillförlitlig förvaltning av namnuppgifterna. Vi använder oss av Escrow Service hos DENIC eG, Kaiserstrasse 75 - 77, 60329 Frankfurt am Main, Tyskland

    Leverantör av inkassotjänster: Dessa leverantörer hanterar inkassotjänster för oss.

    Personuppgiftsbiträde: Som personuppgiftsansvarig överlämnar vi, inom ramen för uppdrag som innefattar behandling av personuppgifter, personuppgifter till våra personuppgiftsbiträden. Vi har garanterat säkerheten för dina uppgifter genom att ingå personuppgiftsbiträdesavtal. Våra personuppgiftsbiträden kan indelas i följande kategorier:

    • Tillhandahållande av tjänster: Detta omfattar distribution av nyhetsbrev, utskrift och utskick av fakturor, kundundersökningar, betaltjänstleverantörer, makulering av datamedier
    • Operativ drift av tjänster och underhåll samt skötsel av hård- och mjukvara

    Vi lämnar endast ut uppgifter till myndigheter och tredje part i enlighet med rättsliga bestämmelser eller domstolsbeslut. Information till myndigheter kan lämnas på grundval av en lagstadgad bestämmelse för att förebygga fara eller för straffrättslig åtgärd. Tredje part erhåller endast information om lagstadgad bestämmelse så föreskriver. Detta kan exempelvis vara fallet vid upphovsrättsintrång.

  • 5. Behandling av uppgifter i tredjeländer

    Microsoft: Vi fungerar som mellanhand vid anskaffning och underhåll av Microsoft Office 365 Business-konton. Vi lämnar följande uppgifter till Microsoft Ireland Operations Ltd. så att Microsoft kan tillhandahålla sina tjänster: namn, adress, e-postadress och språk. Vi baserar behandlingen av dessa uppgifter på artikel 6.1 b i GDPR. Om dina uppgifter behandlas av Microsoft hänvisar vi dig till ditt kundavtal med Microsoft https://www.microsoft.com/licensing/docs/customeragreement

    Register: För registrering av toppdomäner. I detta fall baseras behandlingen av personuppgifter på artikel 49.1 b i GDPR.

    Dropsuite: För att kunna tillhandahålla STRATO Mail Archiving använder vi programvara som utvecklas och drivs av Dropsuite Ltd.. I supportärenden finns det möjlighet till fjärråtkomst från Singapore. Det arkiverade innehållet lagras på våra servrar i Tyskland. Behandlingen av personuppgifter baseras på EU:s standardiserade dataskyddsbestämmelser enligt artikel 46.2 c i GDPR.

    Digicert: Vi fungerar som mellanhand vid anskaffning och underhåll av SSL-certifikat. Vi överför dina uppgifter till Digicert Inc. i USA så att Digicert kan tillhandahålla sina tjänster. I detta fall baseras behandlingen av personuppgifter på artikel 49.1 b i GDPR.

    Sitelock: När du använder SiteLock, LCC upptäcks och raderas skadlig kod i ditt webbutrymme automatiskt. Vi agerar som mellanhand och förser för detta syfte Sitelock med dina domännamn. SiteLock lagrar ditt webbutrymme i 7 dagar. I detta fall baseras behandlingen av personuppgifter på artikel 46.2 c i GDPR

    Hewlett-Packard-Enterprise: För underhåll och support av dina servrar kan tillverkaren Hewlett-Packard-Enterprise Company vid händelse av störning tillhandahålla supportåtkomst (fjärråtkomst) från USA. I det enskilda fallet görs för detta ändamål en aktivering, vilken avslutas så snart uppdraget är slutfört. För att säkerställa lagenligheten har vi ingått åtaganden i enlighet med EU:s standardiserade dataskyddsbestämmelser enligt artikel 46.2 c i GDPR.

    Webhelp Holding Germany GmbH: Webhelp tillhandahåller callcenter-tjänster från Kosovo via fjärråtkomst, i den mån så krävs i supportärenden. (För att säkerställa lagligheten har vi ingått åtaganden i enlighet EU:s standardiserade dataskyddsbestämmelser enligt artikel 46.2 c i GDPR.)

    Genesys: När du kontaktar oss lagras ditt telefonnummer samt det område du ringer från hos AWS (Amazon Web Services) i Europa av Genesys Telecommunications Laboratories B.V.. Detta företag sköter vårt telefonsystem. Dessutom mellanlagras ditt kundnummer, din servicekod samt information om dina produkter i AWS Europe. Om du vid samtalets början givit ditt samtycke till inspelning sparas även detta. Data krypteras såväl vid lagring som vid överföring. I enskilda supportärenden kan det skapas fjärråtkomst till data från USA. Detta gäller dock endast enskilda ärenden vilka måste aktiveras av oss på förhand. För att säkerställa lagenligheten har vi ingått åtaganden i enlighet med EU:s standardiserade dataskyddsbestämmelser enligt artikel 46.2 c i GDPR.

    Acronis: Om du använder vår backup-lösning från Acronis kan det i samband med supportärenden i enskilda fall förekomma att vi undantagsvis måste överföra uppgifter till Acronis. I så fall kommer du dock att informeras i förväg och bli ombedd att ge ditt samtycke. Dina säkerhetskopior lagras uteslutande i våra tyska datacenter utan möjlighet för Acronis att få tillgång till dem. Behandlingen av personuppgifter baseras på artikel 49.1 a i GDPR.

    Virtuozzo: Om du använder V-Server Linux kan dina logguppgifter och kraschdumpar överföras till Virtuozzo International GmbH ned säte i Schweiz samt vad gäller supportärenden till Virtuozzos företag med säte i USA och i Serbien. För att säkerställa lagligheten har vi ingått åtaganden i enlighet EU:s standardiserade dataskyddsbestämmelser enligt artikel 46.2 c i GDPR.

  • 6. Lagringens varaktighet

    Vi behandlar och lagrar personuppgifter endast under den tidsperiod som krävs för att lagringens syfte ska uppnås eller om detta har föreskrivits i lag. Syftet med behandlingen av personuppgifter uppnås vanligtvis när ditt avtal upphör.

    Du kan själv ändra och radera uppgifter du lagrar i våra tjänster. Efter att avtalet har upphört raderar vi inom 4 månader de uppgifter som lagrats i tjänsterna.

    Säkerhetskopior i våra säkerhetskopieringssystem raderas automatiskt med en tidsfördröjning.

    När det gäller avtalsuppgifter begränsas behandlingen av personuppgifter så snart avtalet sagts upp; när den lagstadgade lagringstiden på 10 år har löpt ut raderas uppgifterna. Vi raderar dina telefonnummer, e-postadresser, IP-adresser för beställning samt betalningsuppgifter inom tre månader efter att avtalet har upphört. Vi raderar domäninnehavarens e-postadress inom ett år.

    Uppgifter vi samlar in i samband med domäninnehavarförfrågningar lagras fram till slutet av det första hela kalenderåret efter att begäran gjordes.

    Logg- och kontouppgifter lagras av oss med inloggning i högst 6 månader. När avtalet har sagts upp raderas kontouppgifterna inom 2-4 månader.

    För kundkorrespondens, order- och betalningshistorik gäller den lagstadgade lagringstiden på 6 år. Nyhetsbreven raderas efter senast två veckor. Vi lagrar information om din användning av nyhetsbrevet i 365 dagar.

    Uppgifter om din användning av kundportalen raderas efter senast 90 dagar.

  • 7. Dina rättigheter

    a) Rätt till information och bekräftelse
    Du har rätt att från oss när som helst kostnadsfritt få information om och bekräftelse på de personuppgifter som sparats om dig samt en kopia av denna information.

    b) Rätt till rättelse
    Du har rätt att begära att felaktiga personuppgifter om dig korrigeras utan dröjsmål. Du har även rätt att begära att ofullständiga personuppgifter kompletteras, även genom en kompletterande förklaring, med hänsyn till syftet med behandlingen av personuppgifter.

    c) Rätt till radering och rätt att bli bortglömd
    Du har rätt att utan dröjsmål få dina personuppgifter raderade om något av följande skäl föreligger och om behandlingen av dina personuppgifter inte är nödvändig:

    • Personuppgifterna samlades in eller behandlades för ändamål för vilka de inte längre är nödvändiga.
    • Du återkallar det samtycke behandlingen av personuppgifter baserades på och det föreligger ingen annan rättslig grund för behandlingen.
    • Du invänder mot behandlingen av personuppgifter i enlighet med artikel 21.1 i GDPR och det föreligger inga tungt vägande legitima skäl för behandlingen, eller du invänder mot behandlingen enligt artikel 21.2 i GDPR.
    • Personuppgifterna har behandlats på olagligt vis.
    • Radering av personuppgifterna är nödvändig för att uppfylla en rättslig förpliktelse enligt unionens eller medlemsstaters lagstiftning, vilken vi omfattas av.
    • Personuppgifterna samlades in i samband med sådana av informationssamhällets tjänster som beskrivs i artikel 8.1 i GDPR.

    d) Rätt till begränsning av behandlingen
    Du har rätt att begära att behandlingen av personuppgifter begränsas om något av följande villkor är uppfyllda:

    • Du bestrider personuppgifternas riktighet och detta sker inom en tidsram som gör det möjligt för oss att kontrollera personuppgifternas riktighet.
    • Personuppgifterna har behandlats på olagligt vis, du avböjer radering av personuppgifterna och begär i stället att användningen av personuppgifterna begränsas.
    • Vi behöver inte längre personuppgifterna för behandlingens syfte, men du behöver dem för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk.
    • Du har invänt mot behandlingen enligt artikel 21.1 i GDPR och det är ännu inte klarlagt om våra legitima skäl väger tyngre än dina.

    e) Rätt att invända mot behandling av personuppgifter
    Du har rätt att när som helst invända mot behandling av sådana personuppgifter som insamlas med stöd i artikel 6.1 e eller f i GDPR.
    Vi kommer inte längre att behandla personuppgifterna om du gör invändningar, såvida vi inte kan påvisa tvingande skyddsvärda intressen som talar för behandlingen och som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter, eller om behandlingen tjänar till att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk.
    Du har rätt att när som helst invända mot behandling av personuppgifter som lagras med direktmarknadsföring som ändamål.

    f) Rätt till dataportabilitet
    Du har rätt att i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format få tillgång till de personuppgifter om dig som har lämnats till oss. Du har även rätt att utan hinder från oss överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig, förutsatt att behandlingen baseras på samtycke enligt artikel 6.1 a i GDPR eller artikel 9.2 a i GDPR eller på ett avtal enligt artikel 6.1 b i GDPR samt förutsatt att behandlingen utförs med hjälp av automatiserade förfaranden, såvida behandlingen inte är nödvändig för att utföra en uppgift i allmänhetens intresse eller för att utöva en officiell befogenhet som tillkommer den personuppgiftsansvarige.
    När du utövar din rätt till dataportabilitet i enlighet med artikel 20.1 i GDPR har du dessutom rätt att få personuppgifterna överförda direkt från en personuppgiftsansvarig till en annan personuppgiftsansvarig, i den mån det är tekniskt möjligt och förutsatt att detta inte har en negativ inverkan på andra personers rättigheter och friheter.

    g) Rätt att återkalla samtycke enligt dataskyddslagstiftningen
    Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke till behandling av personuppgifter.

    h) Rätt att överklaga till tillsynsmyndigheten
    Du har rätt att när som helst kontakta en tillsynsmyndighet i den medlemsstat där du är bosatt eller arbetar eller där det påstådda intrånget begåtts om du anser att behandlingen av dina personuppgifter strider mot EU:s allmänna dataskyddsförordning GDPR.

  • 8. Rättsliga eller avtalsmässiga bestämmelser om tillhandahållande av personuppgifter, nödvändighet för ingående av avtal, skyldighet att tillhandahålla personuppgifter, eventuella konsekvenser av att inte tillhandahålla uppgifterna

    Tillhandahållandet av personuppgifter kan till dels krävas enligt lag (t.ex. skattelagstiftning) och även följa av avtalsbestämmelser (t.ex. information om avtalspartner). Ibland kan det inför ingående av avtal vara nödvändigt att du lämnar personuppgifter till oss, vilka vi sedan måste behandla. Du är till exempel skyldig att förmedla personuppgifter till oss när vi ingår avtal med dig. Om personuppgifterna inte förmedlas innebär det att avtal inte kan ingås.

  • 9. Förekomst av automatiserat beslutsfattande/profilering

    Vi använder varken automatiserat beslutsfattande eller teknik för profilering.