10 tips för Sitebuilder

10 tips för Sitebuilder

Sitebuilder har nyligen fått en stor uppdatering. Du kan du nu enkelt skapa en snygg webbplats och till och med redigera den när du är på språng. Med dessa tio tips kan du få ut ännu mer av din webbplats.

1. Anpassa design snabbt

I vår Sitebuilder är det enkelt att ändra designen på din webbplats: gå till Designgalleri och välj en design som tilltalar dig. Sitebuilder visar dig ett exempel som du kan testa med din webbplats genom att klicka på Nästa. Bilderna uppdateras aut

omatiskt. När du är nöjd kan du tillämpa ändringarna genom att klicka på Nästa och Använd.

Galleri med designmallar i STRATO Sitebuilder

2. Definiera webbplatsens struktur

Innan du börjar med innehållsdelen är det användbart att registrera den grundläggande strukturen på din webbplats under Webbplatsstruktur och skapa enskilda sidor. Du kan redan ordna dina huvud- och undersidor, även om de inte har något innehåll ännu. Du kan alltid ändra, ta bort eller lägga till nya sidor.

Definiera webbplatsens struktur i STRATO Sitebuilder

3. Använd så få typsnitt som möjligt

Sitebuilder ger dig en mängd olika typsnitt. Men för läsbarhetens skull rekommenderas det att bara använda ett fåtal av dem. Du kan göra detta via menyalternativet Teckensnitt. Här kan du hantera dina typsnitt. Du kan dock alltid använda olika typsnitt för enskilda element på din webbplats.

Ange teckensnitt till din hemsida i STRATO Sitebuilder

Här kan du definiera typsnitt för hela din webbplats.

4. Använd rubriker och underrubriker

När du redigerar text för rubriker och underrubriker behöver du inte manuellt förminska dem som du skulle göra i Word. Välj istället texten och välj lämplig storlek mellan Rubrik 1 till Rubrik 3 . Du kan alltid justera textstorleken i efterhand.

Använd rubriker och underrubriker på din hemsida

5. Skriv alternativ text och bildtext för bilder

När du infogar en bild kan du lägga till alternativ text (alt-text) och en bildtext till den genom att klicka på kugghjulet. Alt-texten beskriver bilden och hjälper sökmotorer och synskadade användare att identifiera innehållet i bilden. Bildtexten visas under bilden.

Ange alt-text (alternativ text) och bildtext för dina bilder i STRATO Sitebuilder

6. Visa förstorade bilder med ett musklick

I den här menyn hittar du även möjligheten att ställa in visningen av bilderna. Om du väljer Helskärm kan besökarna klicka på fotot på din hemsida och se en stor version i ett så kallat lightbox-fönster.

Visa förstorad visning av bilder på hemsidan i STRATO Sitebuilder

7. Komprimera bilder innan du laddar upp dem

Sökmotorer som Google betygsätter webbplatser, inte bara på innehåll, utan också på hastighet. Foton från digitalkameror och smartphones är ofta väldigt stora och gör din webbplats långsam. Det är därför det är bättre att ändra storlek på foton och bilder i förväg. Gratisprogramvaran Adapter för Windows och MacOS kan hjälpa dig: Dra bilderna hit och välj Bild > JPG (.jpg) nedan. Sedan, i fältet till höger under Upplösning, anger du den förinställda upplösningen 1920 × 1080 eller mindre. Med ett klick på Konvertera blir bilderna sedan tillgängliga i en mer kompakt version för din webbplats.

Komprimera bilder med gratisprogramvaran Adapter

8. Bädda in YouTube-videor

Sitebuilder gör det enkelt att lägga till en YouTube-video på din webbplats. Kopiera adressen till videon. Du kan sedan klicka på Redigera webbplats och välja Innehållselement. Här hittar du en widget för Youtube-videor. Flytta den till önskad position och klistra in länken. Tips: Du kan aktivera sekretessläget för att skydda dina besökares data.

Widget för att bygga in YouTube-Videor i STRATO Sitebuilder

9. Ikoner för sociala medier för att dela din webbplats

Om du vill att dina besökare enkelt ska kunna dela din sida kan du använda sidfoten: Här hittar du en ikon för e-postmeddelande, en Facebook- och en Twitter-ikon som standard. Du kan naturligtvis utöka detta ytterligare. Genom att klicka på en av ikonerna kan besökare enkelt dela och rekommendera innehåll från din webbplats.

Dela din webbplats med ikoner för sociala medier i STRATO Sitebuilder

10.  Optimera sidor för sökmotorer

Naturligtvis är en webbplats bara meningsfull om den kan hittas av potentiella läsare. Det finns ett antal sätt att optimera webbplatsen för sökmotorer. När det kommer till innehåll är det naturligtvis ett gott råd att producera så mycket text som möjligt som beskriver din webbplats och ditt kärntema. Det är också en bra idé att ange SEO-information för alla undersidor. Det gör du genom att klicka på Webbplatsstruktur och ange webbläsarens titel, en beskrivning och en handfull sökord.

Ange information för SEO i Webbplatsstruktur i STRATO Sitebuilder

Vill du skapa din egen hemsida?

Till våra Sitebuilder-paket
Nyckelord: , ,

Dela

 

Den här webbplatsen använder cookies bland annat för Google Analytics. Detta meddelande kvarstår tills du accepterar cookies! Info