Så här flyttar du en webbplats till STRATO Sitebuilder

Så här flyttar du en webbplats till STRATO Sitebuilder

Har du redan en webbplats som du vill överföra till STRATO Sitebuilder? Med importfunktionen kan du göra detta i några få steg. Här kan du läsa om vilka som kan dra nytta av denna funktion och hur den fungerar.


Tre anledningar att välja STRATO Sitebuilder

Modern design

Du behöver inga programmeringskunskaper för att bygga en hemsida med snygg design. Sitebuilder gör det enkelt att välja en design och applicera den direkt på din webbplats. Alla STRATOs layouter har utvecklats av professionella webbdesigners. Programvaran konfigurerar automatiskt menynavigeringen och layouten för elementen. Du behöver bara lägga till ditt eget innehåll. Dessutom följer alla designer mobil-först-principen och ser bra ut på alla enheter.

Lätt att göra själv

Din hemsida behöver inte vara komplex och dyr. STRATO Sitebuilder är lösningen om du vill bygga din egen webbplats utan mycket krångel. Från att välja design till att gå live sköts i några få steg. Du klarar allt själv.

Extra säker

Sitebuilder erbjuder dig mer säkerhet. Programvaran körs exklusivt online på våra servrar. Detta innebär också att STRATO gör alla uppdateringar och annat viktigt arbete åt dig. Så du behöver inget IT-proffs för att bygga och underhålla din webbplats under processen.

Vilka webbplatser kan du flytta till Sitebuilder?

Sitebuilderns importfunktion stöder webbplatssystem som LivePages och Jimdo. Vid import tas de viktigaste delarna av din webbplats över: struktur, text och bilder. Viktiga huvudsidor kan också flyttas, till exempel en copyrightsida och en ”om oss”-sida, om tillgängliga.

Dock kan andra system vara tekniskt mycket komplexa. En en-till-en-överföring av alla strukturer och innehåll är i princip inte möjlig. Principen för importfunktionen är att flytten blir enklare, men att du ändå måste göra justeringar i din nya design själv. I STRATO Sitebuilder är detta dock väldigt enkelt.

Hur importerar du din webbplats?

Flytten av din hemsida ordnas i några få steg:

1. Välj en lämplig design

Vår Sitebuilder erbjuder dig ett stort urval av olika designmallar för din nya webbplats. Välj en designmall som du tycker passar till din webbplats.

Översikt i STRATO Sitebuilder över designmallar

Välj design för din nya webbplats.

2. Starta importen

Ange webbadressen till sidan du vill överföra och välj ”importera”. Verktyget analyserar sedan din webbplats och överför innehållet till Sitebuilder och den valda designen.

Importera innehåll till STRATO Sitebuilder

3. Anpassa ditt innehåll

Efter den lyckade importen anpassar du den nya webbplatsen till den nya designen. Det gör du till exempel genom att optimera bildstorlekar, lägga till widgets eller ta bort sidelement.

För att se hur din webbplats kommer att se ut i framtiden kan du klicka på knappen ”Förhandsgranska” när som helst. Du får då en förhandsvisning av webbplatsen i webbläsaren och på mobila enheter.

Förhandsgranskning av din hemsida i STRATO Sitebuilder

 I förhandsgranskningen kan du se hur din nya hemsida kommer att se ut.

Tips: Att importera webbplatser lyckas inte alltid. I sådana fall rekommenderar vi att du väljer en ny design och överför ditt webbplatsinnehåll manuellt. Detta har fördelen att du kan börja om med en fräsch sida och kan även göra en inventering av vad du vill behålla från din gamla webbplats och inte.

Nyfiken på hur din webbplats ser ut i STRATO Sitebuilder?

Till STRATO Sitebuilder

Dela

 

Den här webbplatsen använder cookies bland annat för Google Analytics. Detta meddelande kvarstår tills du accepterar cookies! Info