Skapa din egen webbshop

 • STRATO Webbshop: Med butikssystem för nybörjare
 • Responsiva designer
 • Maximal säkerhet
Webbshop
Advanced
Fler kunder genom prisjämförelsesidor
12 månader
 kr/mån

därefter 249 kr mån
Installation 0 kr
Priser exkl. moms.

Skapa din egen webbshop – med STRATO

Om du vill sälja dina produkter på nätet är det klokt att kolla upp olika butikssystem och jämföra webbutiksleverantörer. STRATO är en erfaren leverantör som erbjuder dig möjligheten att enkelt skapa en webbshop själv. Det behövs inga tekniska kunskaper för att göra detta. Med en egen webbutik når du en större kundkrets eftersom du kan verka i hela landet och till och med i hela världen. STRATO stöttar dig i varje steg på vägen när du designar din egen butik.

Du kan välja mellan olika webbshopspaket för att hitta ett som uppfyller dina krav på en butiksprogramvara. Dessa paket övertygar bland annat med sin mångfald av betalnings- och leveransalternativ samt en säker SSL-kryptering.

 • Komplett webbshopspaket inklusive webbutrymme, webbhotell och domän
 • Butiksadministration utan programmeringskunskaper
 • Fri tillgång till professionellt utvecklade designmallar
 • Marknadsföringsverktyg ökar ditt företags synlighet på nätet
 • SSL-krypteringen bidrar med säker dataöverföring
 • Stöd i form av handledningar och STRATOs service

Prispaket och domän

Vägen till en egen webbshop börjar med att välja rätt butikspaket hos STRATO. Beroende på storlek och målgrupp kan du välja mellan olika priserbjudanden med olika utbud av tjänster. Det totala paketet innehåller alltid en domän, tillräckligt med webbutrymme, MySQL-databaser och ett SSL-certifikat.

Om du har bestämt dig för ett prispaket kan du gå vidare till registreringen av din inkluderade domän. De populäraste toppdomänerna matchas automatiskt med ditt önskade namn och domänens tillgänglighet kontrolleras. Det tar bara några sekunder att få reda på vilka domäner som är lediga.

Vårt tips: Ta också en titt på de nya toppdomänerna. För särskilda sorters företag är ändelser som .club, .store och .shop lämpliga. Fotografer kan välja mellan t.ex. .photo, .photography eller .gallery.

Så kommer du igång

 • Välj en passande domän.
 • I det första steget tar butiksprogrammet dig till en sida där du anger alla viktiga uppgifter. Systemet infogar dessa på alla viktiga ställen (t.ex. adressen och skattenumret i kontaktuppgifterna).
 • Skapa de första produkterna och bekanta dig med internetbutiken. Bra produktbilder och talande texter är särskilt viktiga för att övertyga potentiella kunder.
 • Testa de olika layouterna: Vilken passar bäst för din planerade butik, dina produkter och din målgrupp?

Skräddarsydd webbutiksdesign

Många branchmallar, layouter och designkomponenter i STRATOs webbshop kan anpassas. Det är därför enkelt att anpassa din webbshop och du kan utforma den efter dina egna idéer och i enlighet med branschens krav. Du kan genomföra ändringar med STRATOs designassistent.

Den intuitiva WYSIWYG-redigeraren gör det möjligt att göra alla justeringar i en förenklad vy utan att ha några programmeringskunskaper. Butikssystemet är utformat för att snabbt få upp ditt företag på nätet utan att överväldiga dig som skapare med olika funktioner.

Produktgallerier och bildspel

För att du ska kunna presentera dina produktbilder på bästa möjliga sätt kan du välja mellan flera visningsalternativ hos STRATO. Medan listvyn ger dina kunder en bra överblick över produktsortimentet kan de titta närmare på produktdetaljerna med zoomvyn. Storleken på dina produktbilder anpassas automatiskt redan när de laddas upp. Du behöver alltså inte bekymra dig om mobilanpassade bildstorlekar.

Snåla inte med bra produktbilder och beskrivande texter för att presentera din butik på bästa möjliga sätt! Ju mer ingående kunden kan titta på produkterna på din webbplats och informera sig om dem, desto bättre rådgivning känner hen att hen har fått – och desto större är sannolikheten att hen lägger en beställning.

STRATOs onlinebutik erbjuder dig alla tekniska förutsättningar för att integrera produktbilder och texter. Du kan ladda upp bilderna direkt på produktsidan och redigeraren för produkttexten fungerar som ett vanligt ordbehandlingsprogram.

Webbutikens sökfunktion hjälper kunden att snabbt hitta den önskade produkten. Integreringen av Trusted Shops-recensioner ökar din webbutiks trovärdighet.

Betalningsmetoder och bokföring

Vår webbshop stöder alla betalningsalternativ som faktura, förskottsbetalning, direktöverföring, kontant betalning vid leverans och PayPal. Det finns också många andra gränssnitt tillgängliga – till exempel för Skrill, Ingenico (betalning med kreditkort) och Klarna. Dessutom kan appar från kända betaltjänster integreras med några få klick. På så sätt underlättar du betalningen för dina kunder och främjar försäljningen av dina varor.

Du bestämmer också om du vill erbjuda delbetalningsköp och direktöverföringar, om det finns ett minsta ordervärde eller om beställningen kräver registrering. Om betalningen försenas har STRATOs webbshop ett öppet påminnelsesystem. Fakturor och kreditnotor kan skapas som PDF-filer och skickas via e-post.

Frakt- och leveransmetoder

STRATOs webbshop erbjuder många konfigurationsalternativ och appar för smidig frakt. Du har tillgång till olika leveransmetoder, som också kan variera beroende på produkt.

Bestäm själv vilka leveransalternativ du erbjuder dina kunder, till vilka regioner du levererar och vad fraktkostnaderna till dessa regioner är. Oavsett hur du organiserar leveranserna – du skapar och skickar alltid alla följesedlar direkt i butiksadministrationen.

Ökad omsättning genom smart marknadsföring på nätet

Precis som i verkligheten är det en bra placering av ett företag på nätet som gör att kunderna hittar dig. Därför är det viktigt att hamna på de attraktiva topplaceringarna i sökmotorernas resultat, så att potentiella kunder upptäcker din butik.

Här kommer ett par praktiska tips:

 • En läsbar URL (t.ex. minwebbutik.com/skor/damskor/ i stället för minwebbutik.com/?c=1484) är lättare att läsa för både kunder och sökmotorer.
 • Ge varje sida en tydlig titel och skriv en informativ beskrivning.
 • Ge bilderna talande filnamn så att de kan hittas ännu lättare. Bilder med liten filstorlek bidrar till att hålla laddningstiden kort.
 • En sitemap hjälper sökmotorn att hitta runt i hela butiken. STRATO skapar automatiskt en sitemap åt din webbshop och gör den tillgänglig på rätt plats på servern.
 • Med STRATOs nyhetsbrevapp för webbutiker kan du informera utvalda kundgrupper om specialerbjudanden. En förutsättning för detta är att du ger kunderna möjlighet att anmäla sig till nyhetsbrevet i din webbshop.

Säkerhet: Trusted Shops-certifiering, SSL-kryptering med mera

När du skapar en nätbutik med STRATO får du som butiksoperatör och dina kunder tillgång till en bekväm, allsidig tjänst och ett omfattande säkerhetspaket. Med den välkända Trusted Shops-stämpeln visar du dina kunder att dataskydd och tjänstekvalitet är viktigt för dig. Eftersom STRATO samarbetar med Trusted Shops redan under utvecklingen av butiksprogramvaran är alla våra onlinebutiker förberedda för Trusted Shops-certifiering redan från början. Som STRATO kund får du också gynnsamma villkor för den eftertraktade nätbutikstämpeln, som redan används av 15 000 återförsäljare i hela Europa. Med Trusted Shops kan man också skapa dokument som uppfyller lagstadgade krav, t.ex. standardavtal.

Dessutom skyddar automatisk SSL-kryptering kundernas data under överföringen och förhindrar att kunddata hamnar i fel händer. Till på köpet lagras webbutikens data samt dina kunders uppgifter på servrar i Europa och omfattas därmed av den strikta europeiska dataskyddslagstiftningen. STRATO låter sig också årligen certifieras av TÜV i enlighet med ISO 27001.

Näthandel – en fördel för dig och dina kunder

E-handelns framgångar och den ständigt ökande försäljningen talar för att starta en onlinebutik. Detta eftersom näthandelns popularitet fortsätter att öka. Oavsett om du vill skapa en ren försäljningsplattform, expandera din verksamhet till onlinekanaler eller omvandla din hobby till ett riktigt yrke – med en egen webbshop kan du nå potentiella kunder över hela världen och sälja dina produkter med stor succé.

Summering:

 • I själva butiken får du lära dig de första stegen genom en genomgång.
 • Alla så kallade templates och designmallar kan anpassas individuellt.
 • Marknadsföringsverktyg optimerar din internetbutik för sökmotorer.
 • Tack vare den standardiserade SSL-krypteringen och datalagring på europeiska servrar är STRATOs nätbutik säker för både handlare och kunder.

Alla erbjudanden