Molntjänster för företag – en guide

  Hidrive Business
  3 TB
  Perfekt som utökning för mindre teams
  3 månader
  10  kr/mån

  därefter 229 kr mån
  Installation 0 kr
  Priser exkl. moms.

  Molntjänster för företag

  I dag kommer ingen undan molnet. Fördelarna är massiva för dem som utnyttjar tjänsterna eftersom deras skalbarhet, flexibilitet och kostnadseffektivitet gör det möjligt för företag att effektivisera sin verksamhet, förbättra samarbetet och skapa större slagkraft på sin marknad. I den här guiden kommer vi att utforska molntjänster och molnlagring för företag, belysa olika alternativ och visa hur STRATO utmärker sig som en pålitlig och ovanligt säker leverantör.

  Molntjänster och molnlagring för företag omfattar idag ett brett utbud av erbjudanden som är utformade för att möta olika typer av affärsbehov. Låt oss ta en närmare titt på några populära typer av molntjänster.

  Olika typer av molntjänster för företag

  • Infrastructure as a Service (IaaS): IaaS är en molntjänst för företag som ger tillgång till virtuella datorresurser, som servrar, lagring och nätverksmöjligheter. Det gör att du kan skala upp eller ner baserat på efterfrågan och eliminerar förstås behovet av eget underhåll eftersom allt finns i molnet.
  • Platform as a Service (PaaS): PaaS ger åtkomst till en komplett utvecklings- och distributionsmiljö i molnet. Det gör det möjligt att fokusera på mjukvaruutveckling utan att behöva bekymra sig för den underliggande infrastrukturen.
  • Software as a Service (SaaS): SaaS erbjuder mjukvaruapplikationer över internet på prenumerationsbasis. Det eliminerar behovet av egen mjukvara och underhåll, vilket gör att företag kan komma åt och använda applikationer sömlöst från vilken enhet som helst med en internetanslutning.
  • Backup and Disaster Recovery (BDR): BDR-tjänster är en molntjänst som erbjuder företag dataskydd genom att automatiskt säkerhetskopiera viktiga affärsdata och erbjuda alternativ för återställning. Denna molntjänst gör att företag snabbt kan komma upp på banan igen efter oväntade händelser och minimera driftstopp.
  • Lagring och fildelning: Molnlagringslösningar är ett säkert och skalbart lagringsalternativ för företag. Molnlagring möjliggör sömlös fildelning och samarbete mellan team, underlättar effektiva arbetsflöden och minskar beroendet av fysiska lagringsenheter.

  Vilka molntjänster är bäst?

  Svaret är att det beror helt på vad du behöver. Att välja de bästa molntjänsterna för ditt företag kräver att du funderar på vilka specifika krav du har, såsom skalbarhet, säkerhet, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet. Den "bästa" molntjänsten varierar helt enkelt beroende på individuella behov. Gör research, är tipset. Och läs mer nedan.

  Molntjänster hos STRATO för företag

  Vi har under lång tid levererat molntjänster och molnlagring till företag av alla storlekar – och har lagt ned mycket resurser på att leverera en pålitlig och tillgänglig infrastruktur som säkerställer högsta möjliga drifttid och prestanda.

  Våra molntjänster för företag är byggda för att möta krävande arbetsbelastningar och leverera en sömlös användarupplevelse – och för att skalas utan ansträngning när företaget växer. Oavsett om du är ett mindre företag som siktar på expansion eller ett större företag med dynamiska behov, erbjuder vi på STRATO flexibiliteten att anpassa lösningarna efter dina krav.

  Vi erbjuder en rad paket för olika behov, med lagringskapacitet som sträcker sig från 1 TB till 10 TB – samtliga med en datasäkerhet och kryptering som är mer strikt än gällande riktlinjer från EU. Läs mer om våra olika paket här.

  Alla erbjudanden