Att starta en WordPress-blogg - en nybörjarguide

  WordPress Webbhotell
  Basic
  3 månader
  0 kr mån

  därefter 29 kr/mån
  Installation 0 kr

  Skapa en blogg med WordPress

  Funderar du på att skaffa blogg på WordPress? Bra idé! WordPress är mycket dynamiskt och användarvänligt och är en utmärkt plattform för att både skapa och hantera en blogg. Börja med att läsa den här guiden – den kommer skicka dig en rad steg närmare din WordPress blogg.

  Det finns ett antal saker du behöver göra innan du kan lansera din WordPress blogg. Det är långt från raketforskning, tvärtom, men du kommer att tjäna på att göra dem i tur och ordning. Ok? Då kör vi.

  Fundera på ett domännamn

  Det första steget i att starta din blogg är att välja ett domännamn. Välj ett namn som speglar idén med din blogg eller den nisch och det innehåll du tänker publicera – och som samtidigt är minnesvärt och lätt att skriva. Vet du med dig sedan tidigare vad folk söker på för ord för att komma till det innehåll som du själv tänker publicera snart, ja då kan du försöka få in dem i namnet. Det är ett lätt sätt att sökmotoroptimera (SEO).

  Domän ingår redan - med STRATO!

  Hos oss på STRATO ingår det en domän (och SSL-certifikat) i vårt WordPress-paket, du har med andra ord allt som behövs för att komma igång. Nästa steg är att söka efter ett ledigt domännamn, sedan kommer registrering av domännamn.

  Välj webbhotell

  En WordPress blogg behöver ett webbhotell att bo på. Så nu är det dags att välja en pålitlig leverantör som gör din blogg tillgänglig online. Leta efter en någon som erbjuder en optimerad WordPress-tjänst med pålitlig drifttid, bra kundsupport och tillräckligt med lagringsutrymme och bandbredd för att ta emot din bloggs tillväxt. På STRATO har vi en rad attraktiva WordPress-erbjudanden som du kan läsa mer om här.

  Nu är det dags att installera WordPress

  Det är busenkelt! På STRATO erbjuder vi en ett-klicks-installation för WordPress. När du har registrerat dig för det paket som passar dig, följ instruktionerna för att installera WordPress.

  Välja ett tema – lätt som en plätt

  Du kommer nu att upptäcka att WordPress erbjuder ett brett utbud av både gratis- och premiumteman för att anpassa utseendet på din blogg. Välj det tema som passar din bloggs syfte och stil bäst. In och utforska!

  Och nu börjar det roliga - att blogga!

  När din WordPress-installation är klar och ditt tema inställt är det dags att börja blogga! Skapa ditt första blogginlägg genom att gå till menyn, välj "Inlägg" och sedan "Lägg till nytt". Skriv ditt blogginlägg och formatera den med hjälp av rubriker, stycken och listor och lägg till relevanta medier som bilder, animationer eller videor.

  Optimera din WordPress-blogg med plugins

  WordPress-plugins förbättrar din bloggs funktionalitet och prestanda. Några viktiga plugins att tänka på är:

  • Yoast SEO: Hjälper till att optimera din blogg för sökmotorer
  • Akismet: Skyddar din blogg från spamkommentarer
  • Jetpack: Erbjuder en uppsättning funktioner inklusive säkerhet, prestandaoptimering och delning av sociala medier
  • WP Super Cache: Förbättrar webbplatsens hastighet och prestanda genom så kallad cachning

  Alla erbjudanden