Vad är Wordpress – lär dig mer med vår guide

  WordPress Webbhotell
  Plus
  12 månader
   kr/mån

  därefter 59 kr mån
  Installation 0 kr
  Priser exkl. moms.

  Vad är WordPress?

  Har du också hört orden CMS, WordPress, innehållshanteringssystem alldeles för många gånger och inte riktigt förstått hur allting hänger ihop? Då har du kommit till rätt plats. Låt oss reda ut det hela en gång för alla.

  WordPress är ett av de absolut vanligaste CMSen (Content Management System) och kan användas fritt. WordPress finns alltså till för att publicera och redigera det innehåll du har, och vill ha, på din webbplats. Man räknar med att mer än en av fyra hemsidor drivs av just WordPress idag. Men det finns alltså andra CMS än WordPress. För att kunna lägga upp en WordPress-webbplats på nätet behöver du också ett webbhotell. Ett webbhotell är lite som det låter, ett hotell för din hemsida. Du kan lära dig mer om WordPress hosting. För att du ska få ut det mesta av din webbplats så kan det vara smart att använda ett WordPress webbhotell, där allting är skräddarsytt för att det ska gå så smidigt som möjligt för dig när du driver din sida online.

  Hur mycket kostar WordPress?

  Så, är WordPress gratis? WordPress i sig självt är en öppen källkodsplattform och den är gratis att använda. Du kan ladda ner och installera WordPress från deras officiella webbplats utan några kostnader. Men det finns kostnader som är förknippade med att använda WordPress. Vissa teman och tillägg kan ha en kostnad, om du väljer att använda premiumalternativ. Och du behöver dessutom betala för ett webbhotell, som vi pratade om ovan, för att lagra din webbplats. Även skaffa ett domännamn för att ha en anpassad webbadress och skapa e-postadresser. Men hos STRATO gör vi det enkelt för dig genom att kombinera allt detta, så du slipper registrera domän och boka webbhotell samt sätta upp mailadress själv – vi gör alltså hela jobbet åt dig utan några extra kostnader.

  Hur fungerar WordPress?

  WordPress är ett CMS, eller innehållshanteringssystem, som gör det möjligt för användare att skapa och hantera sina webbplatser på en enkel och flexibel plattform. Det fungerar genom att använda en kombination av en databas för att lagra innehåll och ett användargränssnitt för att redigera och publicera innehåll på webbplatsen. Användarna kan skapa och anpassa webbsidorna, inlägg, ladda upp bilder och videor, och administrera andra aspekter av webbplatsen genom ett intuitivt gränssnitt. WordPress erbjuder också en rad teman och tillägg som gör det möjligt att anpassa utseendet och funktionaliteten hos webbplatsen på många olika sätt. Detta betyder att du kan använda WordPress till i princip vilken typ av hemsida som helst, möjligheterna är oändliga!

  Är WordPress svårt att lära sig?

  WordPress är känt för att vara ett relativt användarvänligt CMS och går enkelt att lära sig, även för personer utan teknisk bakgrund. Gränssnittet är intuitivt och det finns gott om resurser som handledning, dokumentation och supportforum tillgängliga online. Med lite tid och engagemang kan de flesta människor väldigt snabbt komma igång med att använda WordPress för att skapa och hantera sina webbplatser. Dessutom finns det en stor och aktiv gemenskap hos användarna som kan erbjuda stöd och råd när det behövs.

  Är WordPress säkert?

  CMS som WordPress och liksom alla populära teknologier kan bli måltavla för cyberattacker. Men WordPress-teamet arbetar ständigt med att förbättra säkerheten och släpper regelbundet uppdateringar och korrigeringar för att adressera eventuella sårbarheter. Det är viktigt att hålla WordPress samt dess teman och tillägg uppdaterade för att minimera risken för säkerhetsproblem. Dessutom finns det en mängd säkerhetsrelaterade tillägg och bästa praxis som användare kan tillämpa för att stärka säkerheten hos sin WordPress-webbplats. När du väljer ett WordPress-paket hos STRATO kan du dock dra nytta av automatiska uppdateringar (s.k. Managed Updates) för att hålla din hemsida aktuell. Managed Updates förhindrar att sårbarheter uppstår. Att välja ett pålitligt webbhotell och ha starka lösenord är också viktiga faktorer för att säkerställa att din WordPress-sida är säker. STRATO som webbhotell tar tryggheten hos våra kunder på allra största allvar, och ser alltid till att tillhandahålla hög säkerhet, prestanda och support.

  Varför välja WordPress hos STRATO?

  • Enkel installation och användning: WordPress har ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt som gör det enkelt att skapa och redigera webbplatser. Du behöver inte vara en expert på webbutveckling för att komma igång. Med STRATOs paket för WordPress hosting så är WordPress redan förinstallerat och kan börja arbeta med hemsidan direkt. Snabbt, smidigt och enkelt!
  • 1-klicks-testmiljö och 1-klicks-säkerhet: Med ett enkelt klick kan du aktivera testmiljön för att se om nya designer, kodrader eller plugins fungerar bra på din hemsida utan att påverka vad användarna ser. Precis lika enkelt är det för dig att klicka igång de rekommenderade säkerhetsinställningarna för säker dataöverföring med SSL-certifikat.
  • Flexibilitet: WordPress erbjuder en mängd olika teman och tillägg som gör det möjligt att anpassa utseendet och funktionaliteten hos din webbplats. Du kan skapa allt från en enkel blogg till en avancerad e-handelsplattform med hjälp av WordPress. STRATO erbjuder dessutom enkel administration så du kan fokusera på det som är viktigt för dig istället.
  • Stor gemenskap: WordPress har en enorm och aktiv gemenskap bland användare över hela världen. Det finns därmed massor av resurser, handledning och supportforum tillgängliga online, vilket gör det lätt att hitta svar på dina frågor och få hjälp om du stöter på problem. Vi har dessutom lång erfarenhet och kommer att kunna hjälpa dig med alla dina frågor.
  • Ständiga uppdateringar och förbättringar: WordPress-teamet arbetar kontinuerligt med att förbättra plattformen och släpper regelbundet uppdateringar och korrigeringar för att adressera säkerhetsproblem och förbättra prestanda och funktionalitet. Hos STRATO får du automatiska uppdateringar för att alltid se till att hålla säkerheten på högsta nivå.
  • Sökmotoroptimering (SEO): WordPress är byggt med SEO i åtanke och erbjuder därför många inbyggda funktioner och tillägg som kan hjälpa till att optimera din webbplats för sökmotorer. Detta gör det lättare för din webbplats att synas och rankas högre i sökresultaten.
  • Skalbarhet: WordPress är skalbart och kan hantera allt från små personliga bloggar till stora företagswebbplatser med tusentals sidor och besökare. Du kan börja litet och bygga din webbplats allteftersom ditt behov och verksamhet utvecklas.

  Sammanfattningsvis är WordPress ett smart och populärt val på grund av sin enkelhet, flexibilitet, tillgänglighet till resurser och stöd, samt dess kontinuerliga förbättringar och möjligheter till anpassning.

  Alla erbjudanden