Vad är Plesk?

  • Överskådlig kontrollpanel
  • Full kontroll för din hosting
  • Optimal prestanda för din webbplats
VPS Linux
VC30
90  kr/mån

därefter 180 kr mån
Installation 0 kr
Priser exkl. moms.

Plesk – full kontroll för din webbhosting

Om du sköter en server eller webbplats vet du hur värdefullt det är med översikt. Om du sköter flera vet du att det är ovärderligt. Plesk ger dig en sömlös överblick över alla dina webbplatser, domäner och servrar i en och samma kontrollpanel. Allt du vill veta på en och samma plats. Och det bästa? Plesk ingår alltid när du hyr en server hos STRATO.

I den här guiden djupdyker vi i vad Plesk är, hur det fungerar och hur du kan använda det i din hosting.

Vad är Plesk – och vad används det till?

Plesk är en världsledande WebOps-plattform för enklare hantering av servrar och webbplatser. Över 380 000 servrar och 11 miljoner webbplatser världen över förlitar sig på Plesk för smartare, smidigare administration.

Enkelt förklarat är Plesk en användarvänlig kontrollpanel som ger dig översikt över dina webbplatser, databaser, domäner, e-postkonton och mer. Smidiga 1-klicksinstallationer och drag-and-drop-funktioner gör att du enkelt kan skala din hosting med nya applikationer och funktioner. Allt för att underlätta vardagen för webbutvecklare, administratörer och content managers.

Fördelarna med Plesk för VPS-hosting

När du hostar en virtuell server sparar Plesk både tid och energi.

  • Enklare VPS-hosting: Plesk förenklar administrationen av webbplatser och samlar flera sajter och servrar i en kontrollpanel. Du behåller överblicken, även om du skalar upp din VPS-hosting. Dedikerade funktioner som Plesk WP Toolkit låter dig sätta upp och sköta flera WordPress-sidor smidigt och säkert.
  • Flexiblare webbhosting: Plesk stöder populära webbservrar som Apache och Nginx, vilket ger dig flexibilitet i din serverkonfiguration. Du får fullständiga rooträttigheter via SSH-nyckel, så att du kan installera vilken programvara du vill på din Plesk-drivna VPS.
  • Användarvänligt gränssnitt: Plesks intuitiva gränssnitt strömlinjeformar komplexa uppgifter, för krångelfri hosting och enklare onboarding av flera användare.
  • Windows eller Linux? Inga problem: Plesk är kompatibelt med alla operativsystem och finns dessutom tillgängligt på över 32 språk. Hos STRATO kan du hyra både en VPS-server med Windows såväl som med Linux.
  • Optimerad prestanda: Plesk optimerar resursallokeringen så att dina webbplatser alltid presterar på topp. Rutinmässiga uppgifter automatiseras, vilket sparar tid och minskar risken för fel.
  • Enklare databashantering: Plesk gör det krångelfritt att skapa, modifiera och sköta databaser.
  • Ökad säkerhet: Plesk har inbyggd brandvägg och strömlinjeformar hanteringen av SSL/TLS-certifikat, för säker kommunikation mellan server och klient.

Plesk gör VPS-hosting enklare

Plesk är en helhetslösning för enklare webbhosting, VPS-management och mycket mer. Med sitt användarvänliga gränssnitt, kraftfulla funktioner och smidigare skalbarhet är Plesk det självklara valet för alla som söker en pålitlig och effektiv kontrollpanel för sin VPS-hosting. Oavsett om du administrerar en VPS eller flera webbplatser är plesk ett ovärderligt verktyg för att strömlinjeforma din hosting-upplevelse.

Plesk ingår alltid med en VPS hos STRATO

Att sköta en server ska vara krångelfritt. Därför ingår alltid Plesk Web Admin Edition när du hyr en server hos STRATO. Det ger dig de grundläggande funktionerna du behöver för att sköta dina servrar och domäner i Plesks användarvänliga gränssnitt. Dessutom finns över 100 tilläggsfunktioner som täcker alla tänkbara behov.

Hyr din VPS med Plesk här