Bygga en hemsida – vad kostar det?

  Sitebuilder
  Advanced
  För nybörjare utan förkunskaper
  12 månader
   kr/mån

  därefter 79 kr mån
  Installation 0 kr
  Priser exkl. moms.

  Bygga hemsida

  På STRATO erbjuder vi alla de tjänster och produkter som behövs för att själv bygga en hemsida: domäner, webbhotell och Sitebuilder – verktyget som enkelt låter dig bygga en proffsig sajt. Eller så vänder man sig till de företag som bygger en webbsida åt dig. Men vilket är bäst, och vad kostar det att skapa en hemsida, oavsett vilket man väljer?

  Syfte, mål & underhåll

  Frågor, frågor, men vi har svaren. Det allra första du behöver göra är att skapa en realistisk budget för ditt projekt. Och för att göra det måste du först definiera målet och syftet med webbplatsen och vilka krav du därmed behöver ställa på den. Vilka funktioner behöver jag? När detta är gjort börjar du prioritera funktionerna utifrån deras betydelse för dina behov. Beroende på om du bygger sajten själv eller låter någon annan göra det, kan detta få stor betydelse för kostnaden.

  En annan kostnadspost är underhåll. Att bygga en webbplats är bara första steget. Ett löpande underhåll är viktigt för att din sajt ska fungera smidigt och fortsätta möta dina eller verksamhetens behov. Här skiljer det sig om man lejer ut driften eller sköter den själv, förstås, men det är en kostnad man inte får glömma bort.

  Så, att bygga hemsidan själv eller låta någon annan göra det?

  Som sagt, ett av de första besluten du måste fatta är om du ska bygga hemsidan själv eller anlita en utvecklare. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen, och man behöver väga dessa mot varandra innan ett beslut fattas.

  Det är inget snack om att det är mycket kostnadseffektivt att bygga en webbplats med hjälp av ett hemsideprogram på egen hand. På STRATO heter det Sitebuilder och erbjuder en rad smarta funktioner och mallar, som inte kräver några som helst förkunskaper för att bygga en professionell sajt. Det här alternativet ger dig också större kontroll över designen, innehållet och funktionaliteten på din webbplats. Och så är det kul!

  Att bygga en hemsida själv kräver dock att man, tja, bygger den själv. Och även om vårt verktyg Sitebuilder är mycket lätt att hantera så är en egen sajt ofta något man vill lägga tid på. Det är kul men också lätt att förlora sig i spännande detaljer. Och tid är kanske något du har väldigt ont om.

  Så vill du spara tid låter du en utvecklare bygga en webbplats åt dig. De har nödvändig kunskap och expertis för att skapa en webbplats som är professionell. Det här alternativet kan dock vara dyrt och man måste vara beredd att investera en betydande summa pengar. Som jämförelse tar en utvecklare mellan 1500 – 2000 kr/timmen för att bygga en hemsida åt dig

  Alltså:

  • Att bygga en hemsida själv är kostnadseffektivt
  • Även om Sitebuilder är snabbt och mycket enkelt att hantera behöver man förstås lägga tid på utvecklingen – och tiden går fort när man har kul
  • En extern utvecklare har all nödvändig kunskap och expertis vilket gör att du kan ägna dig åt annat, men du får betala mer pengar än om du gör det själv

  Vad kostar det att skapa en hemsida?

  Om vi utgår från de produkter och tjänster vi på STRATO har så erbjuder vi för det första tre paket, beroende på vilka behov du har. Den första nivån kallas Sitebuilder Basic och kostar 0 kr i installation, är gratis första månaden och därefter 49 kr/mån. Då ingår en webbplats med fem sidor, ett domännamn (adressen till din sajt, som Google i google.com) och ett SSL-certifikat som krypterar trafiken till din webbsida och gör den säker – samt 5 GB flexibelt e-postutrymme.

  Så vill du bygga hemsida och hålla koll på din kostnad, är 49 kr i månaden den peng du tittar på när du väljer STRATO och Sitebuilder Basic. Läs mer om de olika hemsida paketen här.

  Alla erbjudanden

  Bygga en hemsida själv – både kul och ger större kontroll

  Att bygga en webbplats åt sig själv är en givande och kul upplevelse, i synnerhet när du använder ett program som Sitebuilder som låter dig vara riktigt kreativ – samtidigt som du säkerställer att ditt varumärke kommer till sin rätt på exakt det sätt du vill. Vårt verktyg erbjuder dessutom stora möjligheter att utveckla din webbsida i takt med att din verksamhet gör det. Möjligheterna till att anpassa den, förfina detaljer och skapa ett utseende som är helt unikt för dig är mycket stora. Du kommer att lära dig något nytt hela tiden.

  På så sätt kan du bygga en hemsida, som är ett effektivt verktyg för att både attrahera och engagera kunder och göra dig själv stolt.

  Lycka till med din hemsida!