Skapa en hemsida – med STRATO Sitebuilder

 • Några få enkla steg till en egen hemsida
 • Inga programmeringskunskaper behövs
Sitebuilder
Advanced
För nybörjare utan förkunskaper
12 månader
 kr/mån

därefter 79 kr mån
Installation 0 kr
Priser exkl. moms.

Så skapas en hemsida idag

Nu behöver man inte längre några programmeringskunskaper för att bygga en privat eller professionell hemsida själv. Med STRATOs sitebuilder kan du bekvämt designa din egna individuella, gör-det-själv-hemsida, t.ex. som restaurangägare, snickare eller fotograf. Professionella programmerare kostar trots allt pengar och även regelbundet professionellt underhåll av en webbplats har sitt pris. Du kan investera dessa pengar på ett mer förnuftigt sätt i andra delar av företaget. Med en hemsidebyggare kan vem som helst skapa en hemsida med några få enkla steg: välj önskat namn, reservera domänen, välj designen, integrera innehållet och publicera på nätet.

 • Inga programmeringskunskaper behövs
 • För företag, organisationer och privatpersioner
 • Det går även att skapa en liten butik
 • Professionellt utformade mallar för alla branscher
 • Responsiv design för en optimal mobilversion av hemsidan
 • Byt ut och ändra bilder och texter när som helst
 • Extrafunktioner med widgets

Sitebuilderns funktioner

STRATOs Sitebuilder fungerar intuitivt och är lätt att förstå sig på. Direkt efter inloggningen kan du börja skapa din hemsida, även om du inte har några konkreta idéer om hur den ska se ut.

Hemsidans design

Välj först en design som passar dig och ditt företag. Det finns många branschspecifika designmallar (så kallade templates) som ger dig en professionell grund att utgå ifrån och anpassa till en egen, individuell hemsida. Varje mall har redan definierat var enskilda delar av sidan (t.ex. navigeringen) är placerade och hur sidans rubrik, innehåll och sidfot är uppdelade. Prova olika mallar i lugn och ro för att hitta rätt design, ett tilltalande färgschema och ett lämpligt typsnitt för din webbplats.

Beroende på branschen finns det redan extrafunktioner på webbplatsen, t.ex. möjligheten att boka bord på restauranger, en evenemangskalender för klubbar eller en presentation av personalen på en läkarmottagning. Det är alltid möjligt att integrera en stor variation av innehållskomponenter senare – oberoende av den valda utformningen.

När du väljer design bör du också tänka på de olika enheter som besökarna använder för att se din webbplats. Med responsiv design kan presentationen av innehållet automatiskt anpassas till storleken på respektive skärm eller display. Om du väljer att använda en av designmallarna som inte är optimerad för mobila enheter har du fortfarande möjligheten att anpassa din egen webbplats för smartphones, surfplattor och liknande med STRATO Sitebuilder. För att göra detta skapar du mobilversioner av vissa utvalda eller alla sidor på din webbplats.

Individuella anpassningar tack vare intuitiv användning

Så snart designen är klar kan allt innehåll på din webbplats anpassas ytterligare i redigeringsläget. Det är bara att dra och släppa alla innehållskomponenter till önskad plats. Komponenter som du behöver på en annan sida kan enkelt placeras i urklipp. Infoga texter som du har skrivit i förväg eller skriv dem direkt i redigeringsfunktionen. Textformateringen fungerar på samma sätt som i ditt vanliga textredigeringsprogram. Bilder som du vill publicera på din webbplats kan formateras med några få klick så att de passar in perfekt i webbplatsens design. Du kan skapa ytterligare undersidor med bara några få klick via menyn för Webbplatsstruktur – helt utan HTML. Sedan de nya toppdomänerna infördes kan du använda domänändelsen (t.ex. .shop) för att ge en första överblick över vilka ämnesområden som en webbplats troligen kommer att handla om.

I allmänhet kan du välja mellan ett standardredigeringsläge och ett expertläge: I standardläget krävs det minst arbete, t.ex. när det gäller färger och typsnitt. I expertläget kan du skapa dina egna kombinationer inom båda områdena. Oavsett vilket sätt du väljer: Den praktiska förhandsgranskningsfunktionen gör det möjligt att prova sig fram utan begränsningar. Detta beror på att ändringarna inte syns på nätet förrän du klickar på knappen Publicera.

Ytterligare funktioner med widgets

Widgets är små funktionella tillägg som du kan använda för att snabbt och enkelt ändra den grundläggande konfigurationen av din hemsida. Du kan enkelt placera dem genom att dra och släppa dem där du vill ha dem. Det finns ett stort antal widgets som du kan använda för att förbättra din hemsida:

 • Infoga bilder och videor med ett par klick: Med STRATOs hemsideprogram kan du enkelt ladda upp bilder eller bildgallerier och bildspel med ett klick. Integrering av videor – till exempel från streamingportalen YouTube – blir hur enkelt som helst med rätt widgets.
 • Bordsreservering med Open Table: Har du en restaurang och vill erbjuda dina kunder möjligheten att boka ett bord på webben via din hemsida? Med STRATOs hemsideverktyg är det inga problem. Integrera widgeten OpenTable och få många onlinebokningar och nya stamgäster.
 • Snabba och okomplicerade kundförfrågningar: Vill du att din webbplats ska erbjuda utmärkt kundservice? Använd då widgeten för kontaktformulär i STRATOs sitebuilder så att intresserade parter snabbt och smidigt kan ta kontakt med dig.
 • Tjäna pengar med en webbutik: Du kan till och med skapa en liten nätbutik med butikswidgeten. Detta är särskilt lämpligt för stora projekt och gör det möjligt för dig att sälja dina produkter på ett okomplicerat sätt.
 • Integrera Google Maps: Vill du visa vägen till din pub, ditt företags huvudkontor eller din bröllopslokal på din hemsida? Med några få klick kan du enkelt integrera en lämplig widget.

De viktigaste komponenterna när du bygger en hemsida

En visuellt tilltalande och välstrukturerad hemsida hjälper användarna att lätt hitta rätt och håller din webbplats i gott minne. När du bygger en företagshemsida ska du alltid tänka på besökarens perspektiv: Hur skapar jag en webbplats för att göra vilket intryck? Vad känner webbplatsbesökaren? Vilket beslut fattar hen efteråt? Ostrukturerade hemsidor skrämmer snabbt bort intresserade och potentiella kunder, eftersom uppmärksamhetsspannet på nätet är ganska kort. För att undvika detta bör du lägga vikt vid tydlighet när du skapar en hemsida och alltid ha den röda tråden i åtanke. Sist men inte minst är det också viktigt att undvika vissa juridiska fallgropar.

 • Startsida: Startsidan på en företagshemsida måste inte bara tilltala besökaren visuellt, utan också göra det tydligt vid första anblicken vad erbjudandet handlar om. Långa texter på startsidan är ganska ofördelaktiga. Begränsa dig i stället till det viktigaste och formulera ditt företags fokus kort och koncist. När du har väckt besökarens intresse kan du ge denne mer ingående information på undersidorna.
 • Navigationsmenyer: Navigeringen leder besökarna till de olika undersidorna på hemsidan. Vanligtvis finns huvudnavigationen med länkar till de viktigaste sidorna horisontellt högst upp eller vertikalt till vänster på hemsidan. Håll namnen i huvudnavigationen så korta och koncisa som möjligt (t.ex.: ”Vårt erbjudande”, ”Våra tjänster”, ”Om oss”, ”Vår filosofi”, ”Referenser”, ”Portfölj”, ”FAQ” etc.).

Tips: Ta en titt på ett tiotal konkurrerande hemsidor. Vad har de för innehåll som också bör finnas på din sida? Undvik de misstag som konkurrerande leverantörer gör, helst redan från början. Arbetar de kanske fortfarande föråldrade tekniska standarder? Är produktbeskrivningarna otillräckliga eller felaktiga? Är hemsidans struktur otydlig eller förvirrande? Var kritisk och ta alltid hänsyn till kundens perspektiv.

Enkla och flexibla justeringar

Även när hemsidan är klar och publicerad online kommer det alltid att behövas ändringar. Sådana ändringar kan du göra själv när som helst. Det praktiska med STRATOs hemsidebyggare är att du gör allt via webbläsaren – du behöver inget extra program på någon stationär enhet. Oavsett om du är hemma, på jobbet eller på semester: Alla ändringar kan göras var som helst och när som helst. Det enda som behövs är en internetuppkoppling och en webbläsare. Om du skapar din webbplats själv sparar du mycket pengar på externa webbdesigners och kan själv uppdatera hemsidan snabbt och flexibelt.

Sökmotoroptimering: Bättre räckvidd för ditt företag

Sökmotoroptimering (SEO – Search Engine Optimization på engelska) hjälper dig att placera dig så högt som möjligt bland sökresultaten på Google och andra sökmotorer. Särskilt när det gäller företagshemsidor är det viktigt att de är lätta att hitta på webben.

Hemsidebyggarens alla funktioner

Om du skapar din webbplats själv med STRATOs sitebuilder får du med ytterligare några funktioner i ditt paket:

 • Du har en egen internetadress: Välj önskad adress tillsammans med en av ändelserna .se, .eu, .com, .net, .org, .info eller .biz. Om du redan har en domän som du vill fortsätta att använda kan du omdirigera eller flytta den till webbplatsbyggaren.
 • Skapa ytterligare subdomäner. Detta är särskilt intressant om du vill separera ditt innehåll på hemsidan (t.ex. www.blogg.minadress.se).
 • TÜV-certifiering enligt ISO 27001 – hos STRATO är dina uppgifter lika säkra som i ett bankvalv. Det bekräftas av TÜV varje år.
 • Support per telefon, e-post, Twitter eller FAQ-centret. Det är bara att fråga oss – vi hjälper gärna till!

Med STRATOs Sitebuilder ingår naturligtvis också e-postkonton, som du även kan hantera online via STRATO Webmail. Systemet bygger på samarbetsprogrammet Open-Xchange. Här kan man alltså inte bara hantera e-postkonton och e-post, utan även möten, kontakter och mycket mer. Höjdpunkten i STRATOs e-postbrevlådor: Du kan själv bestämma hur mycket lagringsutrymme varje e-postkonto ska ha. Detta innebär att du kan ta bort utrymme från konton som inte används så ofta till förmån för konton som används dagligen. ServerSide Antivirus och ServerSide Antispam säkerställer direkt på e-postservern att varken skadlig kod som virus och trojaner eller skräppost når din inkorg.

Kom igång nu med tre enkla steg:

 • Välj design: Mobilanpassade mallar förenklar ditt arbete
 • Skapa hemsidan: Superenkelt genom att dra och släppa texter och bilder
 • Publicera hemsidan: Publicera din webbsida med ett enda klick när du är nöjd

Kolla in Sitebuilder-paketen nu!

Till erbjudanden