En .nu domän – både kul och professionellt

  DOMÄN
  .nu
  första året bara
  90 kr år

  därefter 108 kr/år
  Installation 0 kr

  Vart kommer .nu domänen ifrån?

  I det numera ganska omfattande landskapet av toppdomännamn finns en unik pärla som under senare år fångat den svenska marknaden, nämligen en .nu domän. Den tillhör den lilla pittoreska önationen Niue med omkring 1900 invånare – men i domänvärlden sträcker sig deras inflytande ända bort till Europa och främst Sverige. Förklaringen är enkel, nu som ett adverb eller imperativ i ett domännamn öppnar både roliga och professionellt relevanta kombinationer. Intresserad? Köp .nu domän hos STRATO redan idag.

  Hur kan du använda en .nu domän?

  I Sverige är den språkliga kopplingen till .nu domänen förstås omedelbar vilket gör den populär hos de privatpersoner, företag och organisationer som vill krydda sitt domännamn med en liten distinkt uppmaning (Nu!) eller som tidsuttryck. En .nu domän öppnar ju upp för en rad kreativa kombinationer som kan passa ett företags varumärke eller en persons personliga identitet.

  Tänk igenom ditt önskade uttryck – en toppdomän kan påverka

  Det är inget snack om att .nu som toppdomän kan vara kul och passa bra med ditt önskade domännamn. Ordet nu har även relevans i Danmark, Nederländerna och Belgien vilket förstås är en extra bonus om man har en publik eller målgrupp där. Även i Norge är .nu populärt trots att ordet saknar betydelse där.

  Stora företag registrerar främst en .nu domän på sina varumärken för att förhindra phishing (nätfiske) eller cyber squatting (att registrera ett välkänt varumärke för egen vinning). Men de använder sällan .nu som sin huvudadress, eftersom det, tja, kanske är lite väl kreativt för det intryck de vill ge. Men för alla andra – låt kreativiteten flöda. Ett tips! En del registrerar en eller flera roliga .nu domäner och omdirigerar sedan besökaren till sin vanliga hemsida.

  Har du bestämt dig för en .nu domän? Registrera den enkelt med STRATO

  På bara några klick kan du ta reda på tillgängligheten för ditt önskade domännamn – och sedan registrera den lika snabbt. Läs Så här registrerar du ett domännamn för allt du kan tänkas vilja veta. Vill du få en djupare förståelse av toppdomäner och deras betydelse kan du dyka ned i vår artikel "Vad är en toppdomän?". Varmt välkommen och lycka till med din nya .nu domän!

  Alla erbjudanden